Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Efterårskampagne

Logo: Solidaritet

Logo: Black and White - Unite and fight

Logo: Antikapitalist

Læs avisen
Tegn abonnement

Solidaritet

Arbejderklassens våben mod bosserne

Den økonomiske krise er i sit femte år og har betydet markante forringelser for arbejderklassen verden over. Flere steder ser vi en voksende modstand mod EU’s og IMF’s nedskæringspolitik, lige fra revolutioner i Mellemøsten og Nordafrika over strejkebevægelsen i Grækenland til demonstrationer og protester herhjemme.

Der foregår en politisk kamp om at vinde retten til at definere, hvordan vi kommer ud af krisen. På den ene side vinder keynesianske argumenter frem, som siger at staten skal investere os ud af krisen, og på den anden side er nedskæringsargumenter, som dikterer et ræs mod bunden og troen på, at yderligere nedskæringer er vejen ud af krisen.

Som socialister vælger vi side i denne debat. Vi peger på, at der er råd til velfærd. Vi siger, at det er de rige og bankerne, der skal betale for krisen. Vi siger nej til ræset mod bunden.

Men vi siger også, at hverken statslige investeringer eller nedskæringspolitik vil få os ud af krisen.

Vi vil stå side om side med alle, der vil slås for at forsvare velfærd, løn, SU osv. – Vi vil udfordre nedskæringspolitikken.

Forandring skabes fra neden af almindelige menneskers aktivitet, og der er brug for øget modstand, hvis angrebene på vores velfærd og leveforhold skal stoppes.

Highlights

Demonstration ved folketingets åbning

1. oktober

Marxisme 2013 : 29. nov.–1. dec. i København

Bliv medlem af IS/U

For kun 75 kr. om året – og få Socialistisk Arbejderavis ind ad døren hver måned

Forlaget Modstand.org

Bøger til socialister og anti-kapitalister