Topbanner

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Tema: DK: Venstrefløj

Se også: Se også: Venstrefløj Europa

DK: Venstrefløj
Se også: Venstrefløj Europa
Jørn Andersen + Sigurd Sejer Skov: Hvorfor er arbejderklassen og venstrefløjen i defensiven?
Socialistisk Arbejderavis nr. 359, maj 17 – side 8
Note: Den enkle forklaring er, at der er alt for få, der slås – strejker, demonstrerer, besætter. Men også at kun få på venstrefløjen siger, at det er nødvendigt at slås.
 
Lars Henrik Carlskov: Rød-brun demo bør være en lærestreg for venstrefløjen
Socialistisk Arbejderavis nr. 306, feb 11 – side 4
Note: Fredag eftermiddag oplevede vi desværre atter det tåkrummende syn af fremtrædende repræsentanter for Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stående skulder ved skulder med racistiske politikere og erklærede nazister i en demonstration mod den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir.
Velkendte islamofober som Karen Jespersen og Farshad Kholghi var inviteret som talere, og ud over repræsentanter fra venstrefløjen mødte intet mindre end otte ministre op, foruden naturligvis delegationer fra højreradikale grupper som Danmarks Nationale Front og SIAD. Så der blev både heilet og råbt perker ved demonstrationen.
Alt. url: Se teksten med link til kilderne her
 
Jørn Andersen: Antikapitalisme og revolutionært parti
Socialistisk Arbejderavis nr. 286, feb 09 – side 13
Note: Et revolutionært socialistisk masseparti er en afgørende forudsætning for at kunne erstatte kapitalismen med et socialistisk arbejderdemokrati.
 
Jørn Andersen: Venstrefløj med et kampperspektiv
Socialistisk Arbejderavis nr. 204, jul 02 – side 7
Note: Når vi snakker om enkeltsager, er det ikke så svært at se alternativet til den nyliberale politik.
 
Leder: Socialistisk venstrefløj ønskes
Socialistisk Revy nr. 5, jun 98 – side 3
Note: Den første halvdel af 1998 har vendt op og ned på store dele af dansk politik. Tilbage i efteråret 1997 var den store bekymring, at racisme og intolerance stormede frem i meningsmålingerne. Aktiviteter, demonstrationer og strejker var få og begrænsede. Næsten alle forventede, at Uffe Ellemann-Jensen inden længe ville blive ny statsminister med Pia Kjærsgaard som sparringspartner.
 
Jens Loller: Et nyttigt værk om Aksel Larsen (Kurt Jacobsen: "Aksel Larsen – en politisk biografi")
International Socialisme nr. 6, okt 93 – side 31
Note: Aksel Larsen er uden tvivl den mest markante og kendte venstreorienterede politiker, der har levet i Danmark. Han var medlem af DKP og dets forgænger Venstresocialistisk parti i mere end 37 år. Af dem var han formand i 24 år og folketingsmedlem i flere perioder. Han var den første kommunist, der kom i folketinget sammen med Arne Munch Petersen i 1932.
Det var Aksel Larsens brud med DKP i 1958, der skabte muligheden for dannelse af Socialistisk Folkeparti, som han repræsenterede på Christiansborg i perioden 1960-72. Aksel Larsen repræsenterer på den måde et stykke Danmarkshistorie, som særligt må interessere socialister.
 
Peter Iversen: Venstrefløjen i 80'erne: Fra storhed til fald
International Socialisme nr. 4, feb 93 – side 28
Note: Ved indgangen til 80'erne stod den danske venstrefløj rimelig stærk, først og fremmest blandt de uddannelsessøgende – men fløjen nød også lydhørhed på mange arbejdspladser. 70'erne havde været præget af en øget opslutning til venstreradikale herunder marxistiske ideer.
 
Leder: Fornuftens kollision
Socialistisk Arbejderavis nr. 43, okt 88 – side 2
Note: Kodeordet på venstrefløjen er “samling”. Alle har nogen, som de gerne vil samles med. Det opløsningsramte VS har længe villet i kanen med DKP og SAP. SAP har hele tiden været vilde med ideen, selv om fremtrædende hovedbestyrelsesmedlemmer nu stiller spørgsmålstegn ved, om SF er en bedre makker at samles med.
 
Tom Christiansen: Højreskred – opbrud på venstrefløjen
Socialistisk Arbejderavis nr. 41, aug 88 – side 2
Note: Resultatet af valget d. 10. maj var en begmand til hele venstrefløjen. Ingen tvivl om det. Alligevel har det også åbnet nogle nye muligheder på venstrefløjen til venstre for SF.
 

Der blev fundet 9 artikler

 

 

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside