[ International Socialisme nr. 6 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 5 artikler

Fra International Socialisme nr. 6

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Indhold + Introduktion: Bag om myterne

6

2

okt 93

 

Kun de færreste ønsker ufred og uoverensstemmelser, især hvis der ikke kan ses en løsning på problemerne. Langt de fleste af os ønsker fred og ro og fremgang. Derfor er det så nemt for os at tro på – myter.

 

Hans Jørgen Vad: Den borgerlige revolution i Danmark 1848-1901

6

5

okt 93

 

Ifølge megen lærdom går det danske Folkestyre, som vi kender det i dag, tilbage til 1849, hvor den første grundlovgivende forsamling blev valgt. Mange kender sikkert billedet, hvor man lige netop kan se Grundtvig sidde i et hjørne. Så får man associationer i retning af, at dansk folkestyre har en nerve med langt ældre rødder i dansk/nordisk folkelighed og bondekultur.

 

Tom Christiansen: Udsigter og perspektiver for socialister

6

15

okt 93

 

Verden har her fra starten af 1990'erne været ude i en rivende malstrøm af forandringer, hvis betydning, det kan være svært at overdrive. Murens fald i 1989 og Østblokkens efterfølgende kollaps var enden på det verdensbillede, som har været fremherskende siden 2. verdenskrig. Nemlig et billede af en verden delt op i to blokke: kapitalismen i vest og kommunismen i Øst.

 

Freddie Nielsen: Auguststrejkerne i 1943

6

23

okt 93

 

Der findes næppe en periode i Danmarkshistorien, som er beskrevet mere end besættelsestiden fra 1940-45, og næppe en periode med flere myter. Samtidig er det en periode man vender tilbage til gang på gang, og myter vendes og drejes, dannes og punkteres.

 

Jens Loller: Et nyttigt værk om Aksel Larsen (Kurt Jacobsen: "Aksel Larsen – en politisk biografi")

6

31

okt 93

 

Aksel Larsen er uden tvivl den mest markante og kendte venstreorienterede politiker, der har levet i Danmark. Han var medlem af DKP og dets forgænger Venstresocialistisk parti i mere end 37 år. Af dem var han formand i 24 år og folketingsmedlem i flere perioder. Han var den første kommunist, der kom i folketinget sammen med Arne Munch Petersen i 1932.
Det var Aksel Larsens brud med DKP i 1958, der skabte muligheden for dannelse af Socialistisk Folkeparti, som han repræsenterede på Christiansborg i perioden 1960-72. Aksel Larsen repræsenterer på den måde et stykke Danmarkshistorie, som særligt må interessere socialister.

 

Der blev fundet 5 artikler

< Nr. 5 –– Nr. 7 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 21. april 2024 kl. 13:46