Socialistisk Arbejderavis
Nr. 178 – December 1999 – side 6
Ghettoer er ikke problemet
Poul Erik Kristensen
Ghettoer er igen blevet det store dyr i åbenbaringen.
Når man hører på politikere, meningsdannere og politiet virker det til, at alle problemer med at integrere flygtninge og indvandrere skyldes, at de bor i samme geografiske område og specielt at de bor i almennyttige boliger.
Samtidig gøres det til indvandrernes problem. Men der er ikke noget underligt i, at folk søger sammen med ligesindede. Det har mennesker altid gjort. Kig blot på de rigmandskvarterer, der ligger rundt omkring i hele landet! Hvis der er en gruppe danskere, som altid har klynget sig sammen i ghettoer, er det overklassen.
Helt anderledes forholder det sig med de påståede ghetto-problemer i de store boligblokke. Her er det nemlig ikke kun flygtninge og indvandrere, der er samlet. Det er også her man finder langt den overvejende del af danskere med voldsomme sociale og økonomiske problemer.
Dansk boligpolitik har gennem de senere år ændret sig. Der er sket voldsomme beskæringer inden for de almennyttige boliger, så det i dag er næsten umuligt at bygge nye lejeboliger.
Samtidigt er priserne for at bo til leje skruet så meget i vejret, at alle, der overhovedet har mulighed for det, kan spare penge på at købe deres bolig.
Tilbage i lejlighederne sidder så de folk, som ikke har mulighed for at købe deres bolig.
Det er folke- og førtidspensionister, flygtninge og indvandrere og folk med psykiske, sociale og/eller økonomiske problemer. De der bliver ramt af regeringens nedskæringer og brugerbetaling.
Billedtekst:
16% af beboerne i det almene byggeri er indvandrere.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe