Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 369 – 19. november 2018 – side 3

Det mener vi

Skandaler i bankverdenen og det politiske system er hverdagskost både her i landet og i resten af verden. Nye skandaler og afsløringer venter lige om hjørnet. Intet er som før, bortset fra at det stadig er arbejderklassen, som betaler omkostningerne.

Som marxister har vi heldigvis et redskab til at forstå kapitalismen og alle de problemer, som opstår i kapitalismens kølvand.

Her i 200 året for Marx’ fødsel er marxismen stadig den metode, som gør det muligt at forstå, hvorfor bankverdenen er sølet ind i snyd og bedrag, hvorfor vi kun ser halve klimaløsninger, hvorfor den imperialistiske rivalisering fortsætter sammen med den voksende fattigdom og ulighed – samt endelig en forståelse af, hvordan undertrykkelse som f.eks. racisme og sexisme tjener som et splittelses-værktøj for magthaverne.

En avis for – og om – dem som kæmper

Som altid har Socialistisk Arbejderavis fokus på protester og modstand - organiseret fra neden af folk selv.

Der sker faktisk en del rundt omkring i det små. Unge i Faaborg kæmper for deres eget fristed. Hjemløse protesterer mod zoneloven. En aktionsgruppe i Odder forsvarer en lokal somalisk familie mod hjemsendelse. Bedsteforældre for Asyl kæmper børnenes sag i “Udrejsecenter” Sjælsmark. Netværk for demokrati og Velfærd holder konference om flygtningepolitikken og stiller 4 krav til en ny regering. 80-året for Krystalnatten blev markeret 9 steder i landet den 9. november. Almen Modstand grupper i flere byer organiserer mod “Ghettopakken”, som smadrer gode, billige boliger og diskriminerer beboerne.

Der står seje aktivister bag, men der er stærkt brug for at samle og styrke modstanden. Ingen stærke politiske kræfter ønsker at påtage sig en organiserende og samlende rolle, desværre. Internationale Socialister prioriterer vores beskedne kræfter til at skabe enhed og samling i det antiracistiske arbejde. Det sker via de lokale netværk, som vi er med i. Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination er nu skabt med tilslutning fra en del lokale netværk i landet.

Giv en hånd

Socialistisk Arbejderavis opfordrer sine læsere til at blive aktive i de eksisterende lokale netværk eller danne nye netværk, hvor man bor.

Lige så vigtigt er det at organisere sig politisk i en organisation, hvor man i fællesskab kan skabe og kæmpe for et alternativ til kapitalismen. Et godt sted at påbegynde dette arbejde er i “Internationale Socialister”.

Foran os i 2019 ligger opgaven med at mobilisere til deltagelse i FN’s internationale dag mod racisme og diskrimination i flest mulige byer i Danmark sammen med ligesindede i resten af verden.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 369

Flere numre fra 2018

Siden er vist 1548 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside