Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 369 – 19. november 2018 – side 2

Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark

3F har afsløret en slumlejr i Padborg, hvor op mod 200 udenlandske chauffører bor på skift. De arbejder for transportselskabet Kurt Beier A/S til 15 kr i timen.

De fleste chauffører kommer fra Filipinerne og er ansat i Kurt Beiers polske datterselskab, hvor det er lovligt at ansætte arbejdere uden for EU. Omkring 600.000 arbejdere uden for EU er ansat i polske selskaber.

Mens afsløringen af slumlejren og de usle løn og arbejdsvilkår var rystende læsning i de fleste medier, kunne Kurt Beier A/S ikke se noget problem og transportminister, Ole Birk Eriksen, afviste at gøre noget.

Siden har flere store virksomheder, bl.a. Arla, opsagt samarbejdet med Kurt Beier A/S. Det hollandske transportarbejderforbund FNVVNB, der længe har holdt øje med Kurt Beier A/S, har nu meldt Kurt Beier A/S til Europol for menneskehandel, og tager sig af de chauffører, som er strandet i Holland.

3F i Danmark har startet en indsamling til støtte for chaufførerne, som ikke længere vil arbejde for Kurt Beier A/S. Det har fået firmaet til at undskylde og tilbyde 5 kr mere i timen, hvis chaufførerne har afvist.

Fagforeninger, som arbejder på tværs af grænserne, er svaret på grådige arbejdsgivere, som udnytter fattige arbejderes drøm om et bedre liv.

Flere artikler fra nr. 369

Flere numre fra 2018

Siden er vist 1368 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside