Socialistisk Arbejderavis
Nr. 321 – 1. juli 2012 – side 15
København
Folkets Parlament på Rådhuspladsen
Jens F Andersen
Mandag den 4. juni samlede Folkets Parlament ca. 500 mennesker til demonstration på Rådhuspladsen i København, mod regeringens planlagte forringelser for flexjobbere og førtidspensionister.
Demonstrationen startede med en tale af Claus Jansson, talsmand for Folkets Parlament. Han gjorde i talen opmærksom på nødvendigheden af, at stå sammen mod forringelserne mod den gruppe mennesker, der vil komme i klemme med Flexjob/fortidspensionsreformen.
Senere var der taler ved bla Allan Krautwald, fra Syg i Svendborg, Finn Sørensen EL, og Dennis Kristensen FOA. Til slut var der også talere fra Occupy KBH.
Af kunstneriske indslag kan nævnes Fri Galaxe, Indre Klang, Wafande og LP Simonsen.
Hvem er Folkets Parlament?
Ideen omkring Folkets Parlament opstod på Facebook. En gruppe mennesker der selv oplever flexjob og førtidspension, gik sammen mod de kommende forringelser. Det der i starten skulle være en spontan demonstration, sendte pludselig ringe videre ud.
Der blev indledt et samarbejde med Occupy KBH, SUF og IS. Dette betød i første omgang et møde, inden demonstrationen på Rådhuspladsen, hvor det blev besluttet at videreføre samarbejdet.
Vigtigheden af samarbejde
Det den gruppe der startede Folkets Parlament satte i gang med deres store engagerede arbejde, skulle gerne fortsætte. Det er utroligt vigtigt at venstrefløjen går sammen om et konstruktivt samarbejde, som på sigt kan presse vores regering til en mere social afbalanceret politik.
Uden en stærk venstrefløj, er faren for, at vi de næste mange år, skal opleve en videreførelse af 10 års blå liberal politik, meget stor.
Hvad kan den enkelte gøre
Det Folkets Parlament satte i gang i København, kan også sættes i gang i andre byer. Det kræver kun samarbejde. Overalt er der mange politisk aktive mennesker på venstrefløjen. Det kræver kun de finder samme i et udenomsparlamentarisk arbejde.
Som det er kendt, er Enhedslisten ikke længere støtteparti for regeringen. Enhedslisten har ligeledes meldt ud, at skal de stemme for den kommende Finanslov, skal forringelserne for kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister føres tilbage krone for krone.
Her ligger der for os også et stort arbejde i, at holde dem fast på det. Sker det ikke, vil der komme en splittelse på venstrefløjen, som det vil tage mange år at oprette igen.
Afbrydelsen i trepartsforhandlingerne viste, at det nytter at protestere. Medlemmerne i fagforbundene sagde nej til at afgive helligdage/fridage. De sagde også nej til at arbejde mere.
Men trepartsforhandlingerne kan blive genoptaget. Flere fagforbund ønsker dette. Det er bestemt også vigtigt her, at vi, som venstrefløj fortsætter med at sige nej. Vi skal gå ud i fagforbundene og på arbejdspladserne, for at gøre opmærksom på konsekvenserne.
Der ligger et stort arbejde forude. Men vi kan gøre det. Det viser historien. Også i andre lande. Demonstrationen den 4. juni var kun første skridt. Der vil komme flere. Den 4. var vi ca 500 mennesker. Næste gang bliver vi 1000 osv. osv. For kun sammen er vi stærke.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe