Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 101 – Marts 1994 – side 5

Langtidsledige

Billige arbejdere

Carsten Lorenzen

Langtidsledige i Brønderslev må ikke ligne deres fastansatte kolleger. Og i DSB vil de ansatte ikke have langtidsledige, som har været uden arbejde for længe.

I Brønderslev har Metal og SiD aftalt med kommunen, at langtidsledige ikke må have samme arbejdstøj som de fastansatte.

Fagforeningerne inden for DSB er heller ikke for glade for flere langtidsledige. 200 ledige skal sættes ind på blandt andet S-togstationer, som er uden bemanding i dag. Fagforeningerne sagde fra, da de fandt ud af, at der var tale om ledige, som har været arbejdsløse i mindst fire år.

Billig arbejdskraft

Man kan ikke bebrejde fagforeningerne, at de går imod, at langtidsledige bruges som billig arbejdskraft. Men det gøres bare ikke ved at angribe de lediges ry og rygte og antyde, at de er uegnede til at arbejde.

I stedet må fagforeningerne kræve, at ingen ledige erstatter fastansatte, og de må kræve en ordentlig løn til de ledige, som jo ofte også selv er med i en fagforening.

De fleste fagforeninger var tavse, da den borgerlige regering for et par år siden lagde loft på projektlønnen på godt 80 kr. i timen. Og tavsheden var decideret pinlig, da den socialdemokratiske arbejdsminister Jytte Andersen i 1993 fik gennemført arbejdsmarkedsreformen, som giver gode muligheder for at sætte de langtidsledige ned i løn, samtidig med at de fratages retten til at optjene timer, så de kan bevare deres understøttelse.

Flere artikler fra nr. 101

Flere numre fra 1994

Se flere artikler af forfatter:
Carsten Lorenzen

Siden er vist 1602 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside