Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 101 – Marts 1994 – side 12

Film (foromtale)

“In the Name of the Father”

Jørgen Lund

Filmen “In the Name of the Father” får premiere i en række biografer midt i marts. En film om 4 irere, som i England bliver anklaget og dømt for forbindelse til et bombeattentat midt i 70’erne.

Efter 15 år bliver de såkaldte Guildford Four løsladt, men ikke frikendt, efter en årelang kampagne imod politiets falske beviser, en hysterisk pressekampagne, en undertrykkende antiterrorlovgivning, fremtvungne tilståelser, løgnagtige vidneudsagn osv.

Selv om filmen er blevet kritiseret for at være ukorrekt i forhold til det virkelige sagsforløb, er filmen også blevet modtaget som en flammende anklage mod britisk lovgivning, mod retsvæsenets, politiets og dommernes brutalitet og rolle i kampen mod den irske uafhængighedsbevægelse, dvs. en terror mod alle irere bosat i England.

Få år efter blev de såkaldte Birmingham Six løsladt efter 16 års uretfærdig indespærring. Og helt aktuelt er der i England i dag store kampagner for flere sager, hvor det herskende system prøver at bruge retsvæsen og politi mod utilfredsheden med de herskende sociale og politiske forhold.

Flere artikler fra nr. 101

Flere numre fra 1994

Se flere artikler af forfatter:
Jørgen Lund

Siden er vist 1622 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside