Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 101 – Marts 1994 – side 16

Øresundsbroen

Bromodstanden vokser

Flere og flere bliver aktive i kampen mod Øresundsbroen. I februar blev der gennemført en masse blokader.

Blokaderne har været rettet mod nedrivninger af huse og kolonihaver, og mod motorvejsrydningen i Tårnby. Alle med det resultat, at arbejderne stoppede arbejdet.

Øresundsbroen A/S tør ikke bruge politi mod blokaderne, fordi de godt er klar over, at det vil give omtale og støtte til aktivisterne.

Da der ikke er plads til mere jord på Amager, skal Sydhavnens børn stå for skud. I de nærmeste dage begynder udgravningen af giftig jord fra broprojektets mortorvej, og de 4000 lastvognslæs jord skal læsses af på et grønt område i Sydhavnen, hvor børnene leger. Derfor har beboerne besluttet at lave blokade mod den giftige jord. Det er forståeligt, at beboerne “holder sammen om Sydhavnen”, som deres  initiativ hedder.

På opfordring fra Netværket, som organiserer blokaderne, og bl.a. IS har “Hold sammen om Sydhavnen” taget initiativ til en stor demonstration i København den 13.april. En lang række fagforeninger, partier og miljøorganisationer er indkaldt til et forberedende møde, hvorfra initiativet forhåbentlig får aktiv og energisk opbakning.

Hvis du vil vide mere, være aktiv i blokader, støtte Sydhavnen eller være med til at lave demonstration, så kontakt IS på 31 35 67 91.

Flere artikler fra nr. 101

Flere numre fra 1994

Siden er vist 1484 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside