Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 102 – April 1994 – side 4

Fagforeninger

For mange bureaukrater

Der er alt for mange formænd og højtlønnede ansatte i fagforeningerne. Og det blokerer for en tiltrængt fornyelse af fagbevægelsen. Det er nemlig umuligt for de mange formænd at blive enige om at skære nogle poster og “ben” væk.

Senest har diskussionen kørt mellem LO og SiDs formand Hardy Hansen. LO vil overføre en tredjedel af sine penge og opgaver til de seks karteller, som organiserer medlemmerne efter deres arbejdsplads – ikke efter deres uddannelse og job.

Kartellerne er en forkølet erstatning for de industriforbund, som formændene ikke vil oprette. Også selv om de ansatte på en virksomhed står langt stærkere, hvis de alle er med i samme fagforening i stedet for flere forskellige.

Venstrefløjen har argumenteret for industriforbund i over 100 år. Men selv om kartellerne er et lille skridt i den rigtige retning, så er de først og fremmest en tumleplads for pamperne.

I stedet burde man starte nedefra med at organisere de enkelte arbejdspladser i samme fagforening. Det kunne overvinde en masse splittelser og fordomme mellem faggrupperne – og være med til at give fagbevægelsen nye kræfter.

Flere artikler fra nr. 102

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
DK: Fagforeninger

Siden er vist 1511 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside