Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 103 – Maj 1994 – side 15

Nyt fra IS

På gaden mod Øresundsbroen og krigen i Bosnien

Sammen med foråret blomstrer aktiviteterne både i og uden for IS.

April måned blev præget af to store demonstrationer i København. Det var demonstrationen mod Øresundsbroen, hvor der blev solgt 36 aviser og studenterdemonstrationen, hvor der blev solgt 14 aviser.

I begge demonstrationer deltog IS med skilte, bannere og faner. Også på gymnasierne har der været interesse for Socialistisk Arbejderavis. På Avedøre gymnasium og Efterslægtens HF blev der solgt henholdsvis 18 og 17 eksemplarer af avisen. I Århus solgte de 20 aviser på Clemens bro, samtidig med at der blev samlet 250 underskrifter ind mod Øresundsbroen.

I den nye afdeling i Birkerød har der også været godt gang i avissalget. På tre salg i Hillerød har de solgt 34 aviser. Den nye Birkerød afdeling er på alle måder kommet godt fra start. Der har deltaget omkring 20 til hvert af de tre møder, de foreløbeligt har holdt.

Der er også blevet flere medlemmer af IS efter seminaret “International Socialisme 94” i påsken. Der er kommet 1 nyt medlem i Birkerød, i København Vest og i Randers.

Fortsat bromodstand

Maj måned bliver også rig på vigtige aktiviteter, som IS skal være med i. Bromodstanden skal stadigvæk gøres meget mere aktiv, end den er. Det betyder på den ene side, at vi stadigvæk skal forsøge at få endnu flere med til blokaderne mod byggeriet på Amager. På den anden side skal vi give underskriftindsamlingen et skub i alle afdelingerne.

Vi skal forsøge at få flest mulige af vores kolleger, venner eller studiekammerater til selv at samle underskrifter ind mod Øresundsbroen. Vi må være med til at få mange flere af de 82% af befolkningen, der mener beslutningen om Øresundsbroen skal udsættes, til at blive aktive modstandere af broen.

En anden vigtig aktivitet bliver krigsmodstanden. Vi skal ud på gader og stræder, på skoler og arbejdspladser med ISs holdning til krigen i Bosnien.

Vi skal ud og sige “Nej til bomber og nej til dansk krigsdeltagelse”, og vi skal argumentere for, at kun de almindelige mennesker i Bosnien kan stoppe krigen, ved at vippe alle magthaverne af pinden, uanset om de er muslimer, kroater eller serbere.

Nyt fra IS-Forlag

Farvel til freden. Om krigen i ex-Jugoslavien

Pris 12 kr. af Ole Mølholm Jensen

IS-Forlag, Postbox 642, 2200 Kbh. N. tlf. 31 35 67 91

Flere artikler fra nr. 103

Flere numre fra 1994

Siden er vist 987 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside