Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 104 – Juni 1994 – side 5

Stem på en modstander af unionen

Ole Mølholm Jensen

Valget til EU-parlamentet er på mange måder en farce. Parlamentet har næsten ingen beføjelser.

Parlamentet har ikke engang kontrol over de enorme pristigebyggerier af nye parlamenter. I dag er der hele 4 forskellige EU-parlamentsbygninger. Den ene dyrere end den anden.

Vigtigt valg

Når socialister alligevel mener, at valget er vigtigt, er det ikke, fordi vi tror på EU-parlamentet. Men af to helt andre grunde. For det første er det vigtigt at der vælges så mange unionsmodstandere som muligt. Det vil vise at vi stadig er mange, der er imod en union der kun skal tjene de rige og holde flygtninge og almindelige mennesker nede.

For det andet er det vigtigt, at Ellemann, Schlüter, Duetoft og Nyrup får et dårligt valg. Jo dårligere et valg de får, jo mindre selvtillid har de til at gennemføre angreb på dagpenge, mindsteløn, pensioner, daginstitutioner og sygehuse.

Internationale Socialister opfordrer til at stemme på unionsmodstanderne fra Folkebevægelsen eller Junibevægelsen. Vi gør det ikke af begejstring for deres politik. Begge bevægelser har et stort nationalistisk islæt, som vi tager afstand fra.

Ingen af bevægelserne har et troværdigt alternativ til EU. De snakker om fælles nordisk samarbejde som alternativet til EU. Men det er svært at se, at arbejdere i Danmark skulle have større fordele af en union, der domineres af koncerner som Volvo, AP Møller, SAAB og Novo-Nordisk end EF-Unionen.

Junibevægelsen mener ikke, der kan være demokrati i EU, fordi der er for mange mennesker. Det er vi uenige i. Demokratiet hænger sammen med, hvem der har magten. I dag kan almindelige mennekser ikke bestemme, fordi pengemagten styrer.

Alternativ

Stem på unionsmodstanderne fra Folkebevægelsen eller Junibevægelsen, men vær med til at opbyg et socialistisk alternativ til nationalisme og pengemagt.

Billedtekst:
Vis politikerne, at vi stadig er imod de riges union.

Flere artikler fra nr. 104

Flere numre fra 1994

Se flere artikler af forfatter:
Ole Mølholm Jensen

Siden er vist 1032 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside