Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 106 – August 1994 – side 3

IS mener

Sådan skal det gøres

“Det eneste, arbejdsgiverne har respekt for, er når vi nedlægger arbejdet og står sammen.”

Det var den enkle konklusion, KTAS servicearbejderne drog af deres strejke her i sommer. Den samme erfaring har buschaufførerne i Esbjerg gjort. Kun ved at nedlægge arbejdet og stå sammen mod arbejdsgiverne, har de fået presset arbejdsgiverne til at overholde de allerede indgåede aftaler.

Fælles for begge grupper var, at i de perioder, hvor de forhandlede uden at strejke, fik de intet igennem. Det var først da de nedlagde arbejdet, at arbejdsgiverne overhovedet gad lytte til deres krav.

De samme erfaringer har bistandsmodtagerne på projektarbejdet i Tønder gjort. Tønder kommune ønskede, at de skulle arbejde dobbelt så hurtigt som aftalt. Bistandsmodtagerne nedlagde arbejdet, og i løbet af 10 dages strejke fik de deres krav opfyldt.

Ung besættelse

Også de unge på Ungdomsgarantien i København har erfaret, at sammenhold og fælles aktion er den eneste måde at blive hørt på. Torsdag den 4. august besatte 40 unge Ungdomsgarantien, og krævede “Åbne uddannelser nu” og “Nej til tvangsarbejde”. Kun ved at aktionere sammen fik de pressen til overhovedet at interessere sig for de unges situation i dag.

Prøv at gange sommerens aktiviteter med hundrede. Hvilken utrolig styrke ville der så ikke være til at kæmpe for forbedringer af  vores hverdag. Hvis de 21.700 afviste til de videregående uddannelser gik sammen og krævede åbne uddannelser, så ville kravet blive hørt og chancen for at kæmpe det igennem være stor. Hvis de mange arbejdsløse gik sammen og krævede jobs nu, og hvis de, der er i arbejde krævede kortere arbejdstid og stop for overarbejde, ja så ville chancen for en sejr være stor.

Billedtekst:
Da 40 unge besatte Ungdomsgarantien, begyndte pressen at interesserer sig for de unges situation. Hvis sommerens aktiviteter blev ganget med 100....
(foto: Martin Paldan).

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 106

Flere numre fra 1994

Siden er vist 1636 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside