Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 107 – September 1994 – side 3

IS mener

Fyr Eefsen

Ikke overraskende frikender rigsadvokaten, Asbjørn Jensen, politiets indsats d. 18. maj sidste år. Politiet har nemlig monopol på at føre politisk kamp med voldelige midler.

Det var i følge rigsadvokatens rapport mindre misforståelser og dårlig radioudstyr, der udløste de 113 skud.

Ikke desto mindre var det et stort lykketræf, at de “mindre misforståelser” ikke kom til at koste et ukendt antal mennesker deres liv og helbred som følge af politiets ukontrollable skyderi.

Seneste nyt er, at politiet ifølge optagelser fra TV-Vesterbro afgav to ordre om at skyde demonstranterne i benene. Også denne oplysning forsøger politiet nu at lyve sig fra. De antyder at ordren kan være afgivet af en civil person.

Hvis det er rigtigt så er det direkte livsfarligt at have politi på gaderne. Hvis en civil person kan få dem til at skyde på almindelige mennnesker, kan ingen føle sig sikre når politiet er i nærheden. Det har nok også nærmere været en civilklædt politimand der afgav ordren.

De ansvarlige indenfor politiets ledelse må derfor stilles til ansvar for at have bragt uskyldige menneskers liv i fare. De må samtidig stilles til ansvar for at tilbageholde afgørende oplysninger om hvad politiet i virkeligheden foretog sig på Nørrebro naten efter den 18. maj. Derfor siger vi: fyr Poul Eefsen.

Billedtekst:
Ingen kan stole på denne mand. Derfor: Fyr Eefsen

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 107

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
Politiet
18. maj 1993

Siden er vist 1794 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside