Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 108 – Oktober 1994 – side 16

Nazisterne skal ud nu

Hans Erik Madsen

Nazisterne er på hælene. Først måtte de flygte fra Kværs. Nu strammes grebet om dem i Kollund. De må ikke slippe af krogen. De skal stoppes nu.

Beboerne i Kværs jagede nazisterne ud af byen. De forsøger sig nu i Kollund. Men også her vender folk dem ryggen med fakkeltog og foragt.

Nazisternes ønske er at etablere et trykkeri, hvorfra de kan sprede deres propaganda ud over hele Europa. I Randers protesterer antinazister fortsat mod nazipostboxen, som formidler materiale, samt dødslister over personer som nazisterne ønsker myrdet.

De kan stoppes

Demonstrationer, underskriftindsamlinger og andre aktiviteter , som er baseret på en bred opbakning blandt lokalbefolkningen, arbejderpartierne og fagforeningerne kan stoppe nazisternes aktiviteter.

Ligesom et umiddelbart stop for deres trykkeri og postbox virksomhed herhjemme vil være et opmuntrende bidrag til at svække nazisternes  internationale aktiviteter.

Hykleri om ytringsfrihed

I tre år har Thies Christophersen boet i Kollund, hvorfra han har spredt nazistisk propaganda. De tyske myndigheder har krævet ham udleveret, men den danske stat har i ytringsfrihedens og tolerancens navn ikke foretaget sig noget.

Ejendommen i Kværs blev købt af Meinolf Schönborn, formand for Nationale Partie Deutschland (NPD), med det formål at oprette et trykkeri og forlag for nazistisk  publikationer, som er forbudt i Tyskland.

NPD er forbudt i Tyskland efter at flere af deres medlemmer viste sig at være involveret i blandt andet mordbranden mod to tyrkiske kvinder og et barn i Möln for to år siden.

Politikerne og det etablerede system har ikke rørt en finger for at stoppe nazisternes aktiviteter i Danmark. Først da folk selv begyndte at handle i Kværs, og mange tusinder landet over ytrede deres foragt for nazisterne, begyndte politikerne at komme med udtalelser om, at nu må vi også se på om loven ikke kan strammes op.

Manglen på handling er blevet pakket ind i respekten for at forsvare ytringsfriheden.

Men i dag ved alle, hvad nazismen står for. Der er ingen undskyldninger for ikke at gøre noget.

Nazismens to ansigter

Da Hitler kom til magten lukkede han bogstavelig talt munden på alle som ikke var enige med nazisterne.

Ytringsfrihed og organisationsfriheden blev fjernet for kommunister, socialdemokrater, katolikker, mv. ligesom deres partier, fagforeningerne og andre organisationer blev forbudt. Over 12 millioner blev udryddet i koncentrationslejre, heraf 6 millioner jøder.

Dengang tog socialister, fagforeningsfolk  og andre anti-nazistiske kræfter gruelig fejl. Ligesom nu havde nazisterne dengang to ansigter.

Det ene var det parlamentariske, og det anden var indflydelse og magt gennem terror. Frem for at stoppe nazisterne gennem enhed og kamp fra neden, satte de antinazistiske kræfter dengang deres lid til, at nazisterne ville overholde det borgerlige demokratis spilleregler. Det blev begrundet med at nazisternes vej til indflydelse også var parlamentarisk.

Men som Hitler selv sagde det “havde vores fjender forstået at smadre vores bevægelsen i sin vorden, så stod vi ikke her i dag”.

Forsvar ytringsfriheden

Parallen og læren til i dag er klar. Når vi som socialister opfordrer til, at alle demokratiske kræfter skal forhindre nazisterne i at trykke deres propaganda, at benytte postboxe til at sprede dødslister og forhindre dem i at forsamle sig, så er det ikke et brud med ytringsfriheden, men et forsvar for at alle andres ret til at ytre og organisere sig frit. Det er det kampen i Kollund, Randers og Greve handler om.

Billedtekst:
Der er en utrolig stor lokal opbakning bag kravet om at nazisterne skal ud af Kollund.

Stop nazisterne – bliv aktiv socialist

Vi kan alle aktivt bidrage til kampen mod nazisterne.

På din arbejdsplads, skole eller i fagforeningen kan du samle underskrifter ind mod nazisterne, lave en udtalelse som fordømmer nazistisk propaganda, få folk til at deltage i demonstrationer mod nazisterne i Kollund, Randers, Greve og andre steder.

Men sålænge vi lever i et samfund, som styres af jagten efter profit, lige så længe vil faren for at nazisterne vinder magten være til stede. Socialismen er det konsekvente svar på at komme af med nazismen.

Derfor bliv aktiv socialist. Meld dig ind i Interntionale Socialister.

Flere artikler fra nr. 108

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Se flere artikler af forfatter:
Hans Erik Madsen

Siden er vist 1271 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside