Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 109 – November 1994 – side 2

Jydsk Telefon

Standser ledelsens trusler

1.200 teleteknikere i strejke i 3 dage over hele Jylland. Det var, hvad der skulle til for at hindre ledelsen i at forfølge 2 teleteknikere i Teleområde Esbjerg.

Gennem længere tid har ledelsen gjort alt for at gøre livet surt for de esbjergensiske tele-folk. Kamera-overvågning og beskyldninger om tyveri og pjæk hørte til dagens orden. En tidligere maler blev spurgt, om han har fået hovedet undersøgt for epoxy-skader. Tillidsfolkene fik at vide, at ledelsen ikke har tillid til dem osv.

Men efterhånden blev det for meget: Fra midten af august til midt i oktober blev der holdt 6 faglige møder. Samtlige tillidsfolk nedlagde deres tillidshverv. Fagforeningen sendte et brev til JT’s direktør – som dog ikke engang gad svare.

Da to teknikere blev indkaldt til bedømmelse, fik de karakteren “dårlig” på alle punkter – på trods af mange års tjeneste. Bedømmelsen blev ledsaget af en trussel om fyring. Endnu en gang: Fagligt møde – som ledelsen besvarede med at indkalde alle teknikere til individuelt forhør.

Grænsen nået

Nu var grænsen nået. Torsdag d. 20. oktober gik teknikerne i Esbjerg hjem. Mandag indkaldte fagforeningen tillidsfolk i hele Jylland til orientering og krævede samtidig de to ledere fjernet og at bedømmelsesskemaerne skulle bortfalde.

Opbakningen bag strejken var massiv – det er ikke kun i Esbjerg, at det psykiske arbejdsmiljø hænger i laser. Fra flere jyske byer kørte busser til Esbjerg for at støtte kollegaerne.

Fredag d. 28 oktober gik JT’s ledelse med til at fjerne de to skemaer.

Læren af strejken er den samme, som da KTAS-funktionærer i sommers strejkede mod urimelige arbejdstider. En af de strejkende sagde dengang: “Vi fik intet ud af at forhandle. Det eneste, ledelsen har respekt for, er, når vi strejker.”

Flere artikler fra nr. 109

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1607 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside