Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 109 – November 1994 – side 2

Hvorfor er progressive kvinder reaktionære?

Den 24. oktober kunne Ugebrevet Mandag Morgen offentliggøre en undersøgelse, der viser, at kvinder generelt stemmer længere til venstre end mænd. Det var der en række kommentatorer, som fandt betænkeligt.

Deres betænkeligheder må være blevet afløst af begejstring, da dagbladet Politiken tirsdag den 25. oktober bragte et større interview med antropologen, Anne Knudsen. Anne Knudsen mener, at de kvindelige værdier står i vejen for en fornuftig udvikling.

Reaktionært angreb

Hun lægger vægt på, at der er alt for mange kvinder ansat i den offentlige sektor. En situation som i følge Anne Knudsen gør tilværelsen meget svært for drenge og unge mænd, fordi de ikke kan holde til at tale om følelser.

Anne Knudsens angreb på de kvindelige værdier er et reaktionært angreb. For det første bruger hun kritikken af de kvindelige værdier som rambuk for nedskæringer i den offentlige sektor. Anne Knudsen vil fjerne den del af den offentlige sektors arbejdsområde, som består i kontakt til forældrene på fx daginstitutioner og skoler. Hun dækker det ind under, at det er snagen i folks privatliv at forsøge at kende og forstå brugeren af den offentlige sektor.

For det andet er problemet ikke, som Anne Knudsen påstår, at der er for mange kvinder i den offentlige sektor. Problemet er i stedet, at der er meget få mænd i daginstitutionerne.

Den vigtigste forklaring herpå er den lave løn og de dårlige arbejdsforhold, som hersker i den offentlige sektor. En kamp for bedre løn og arbejdsforhold i den offentlige sektor vil forbedre forholdene for både mænd, kvinder og børn og andre brugere.

Billedtekst:
Angrebene på kvinders rettigheder kommer fra flere sider. I Silkeborg demonstrerede et mindre optog mod kvinders ret til selv at bestemme, hvornår de vil have børn.

Flere artikler fra nr. 109

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
Kvinder

Siden er vist 1292 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside