Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 109 – November 1994 – side 14

Greenpeace

Aktion mod miljøgifte

Aktivister fra Greenpeace gennemførte i oktober en aktion mod Esbjerg Kemi. De stod i over en uge lænket til fabrikkens porte.

Miljøorganisationen protesterede mod produktion og udledning af tre miljøgifte, der alle er fundet i det danske grundvand. De er alle  under mistanke for at give kræft og ødelægge mænds sæd.

I øjeblikket overvejer miljøministeren et forbud mod  sprøjtegiftene. Men i mellemtiden leder Esbjerg Kemi så meget spildevand ud i kloakken, at rensningsanlæggene dårligt kan klare det.

Over grænsen

Kommunen har netop strammet en anelse op overfor virksomheden, så den “kun” får dispensation til at udlede 500 gange den grænse, som Miljøstyrelsen anbefaler. Den stramning har virksomheden anket.

Uanset om giftene bliver forbudt, vil Esbjerg Kemi stadig kunne producere skidtet – et forbud vil kun ramme detailsalg og brug, ikke produktion til eksport.

Virksomheden forsøgte at trætte Greenpeace til at opgive aktionen ved at udskibe giftene med helikopter. Derfor blev politiet ikke været inddraget i aktionen.

Men til sidst blev Esbjerg Kemi den trætte. Efter et langt møde accepterede fabrikken at gå ind i et samarbejde med Greenpeace om sprøjtemetoder uden miljøgifte.

Flere artikler fra nr. 109

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
Miljøbevægelse

Siden er vist 1657 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside