Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 110 – December 1994 – side 2

De kæmper for en bedre uddannelse

De pædagogstuderende er igen gået i aktion mod den lønnede praktik, der indgår som en del af uddannelsen.

På mange af landets fællespædagogiske seminarier overvejer de pædagogstuderende at aflevere fælles orlovsansøgninger i protest mod praktikforholdene.

Det startede på Skovtofte Socialpædagogiske Seminarium hvor 137 ud af 183 studerende har indgivet orlovsansøgning. Siden har aktionen bredt sig landet over. På alle seminarier diskuterer de studerende nu, om de skal gøre som de studerende fra Skovtofte.

Fælles aktivitet

Det er ikke noget tilfælde at aktionen breder sig. De pædagogstuderende fra Skovtofte har haft indkaldt til fællesmøde blandt de pædagogstuderende på Gentofte Seminarium, hvor der blandt andet blev besluttet at tage på turné til alle de jyske seminarier, og at nedsætte en fælles koordinationsgruppe for de fremtidige aktiviteter.

Siden har der været afholdt demonstration foran Christiansborg. De studerende på Skovtofte Socialpædagogiske Seminarium siger, at de har fået opbakning fra alle landets seminarier.

Den lønnede praktik blev indført for to år siden i forbindelse med, at børnehave-, fritids- og socialpædagoguddannelserne blev slået sammen til en fælles pædagoguddannelse. Umiddelbart kan det virke som et fremskridt, at de pædagogstuderende får løn under praktikopholdet.

Men virkeligheden er en anden. Når de er ude i lønnet praktik, indgår de i den samlede stillingsstruktur. Det betyder, at udannelsesindholdet i praktikken forsvinder. Samtidig betyder det, at servicen over for brugerne bliver forringet, når de endnu ikke uddannede laver arbejdet.

De studerende kræver derfor at komme tilbage til en praktikordning, hvor de får uddannelsestøtte under praktikforløbet.

Det betyder indkomsttab for de studerende. Men de studerende vil hellere have en ordentlig uddannelse end god løn under praktikforløbet.

De aktionerende studerendes koordinationsudvalg kan kontaktes på tlf. 42 85 25 22 lok. 221

 

Flere artikler fra nr. 110

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
Pædagogstuderende

Siden er vist 1532 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside