Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 110 – December 1994 – side 2

Aller Press diskriminerer

Aller Press i Valby handlede klart i strid med loven om ligestilling, da de i starten af dette år nægtede at ansætte den kvindelige smed, Heidi Jeppesen.

Heidi Jeppesen er uddannet på Aller Press og arbejdede der i et halvt år efter endt lærlingetid. Da der blev en fast stilling ledig søgte hun den, men ledelsen på Aller Press afviste at ansætte hende.

Aller Press har brugt mange begrundelser. Blandt andet at Heidi var ukvalificeret. En påstand som fællesklubben klart har tilbagevist med begrundelsen om, at “det er vanskeligt at forestille sig en smed, der er mere skræddersyet til stillingen end Heidi Jeppesen”.

Den reelle begrundelse fra ledelsen på Aller Press er, at Heidi ikke er en mand. De vil kun ansætte smede med hår på brystet, som blandt andet driftschef Gert Bendix flere gange har udtalt.

Ligestillingsrådets afgørelse om at Aller Press handlede i strid med ligebehandlingslovens paragraf 2, har ikke medført ansættelse af Heidi.

Ledelsen på Aller Press nægter forsat at ansætte hende. Det har medført nye arbejdsnedlæggelser på Aller og et entydigt krav fra fællesklubben om genansættelse af Heidi Jeppesen. De vil ikke akceptere diskiminering.

Flere artikler fra nr. 110

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
Kvinder

Siden er vist 1813 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside