Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 110 – December 1994 – side 2

Nålestribet racisme

Efter de borgerlige politikere og mediers hetz mod de aktive anti-nazister og deres forsvar for nazisternes ytringsfrihed, følger nu angrebene på indvandrerne.

Det er ifølge flere borgerlige og socialdemokratiske politikere blevet et stort problem, at der er mange to-sprogede elever i skolerne. Derfor vil flere af de københavnske omegnskommuner gennemføre tvangsfordeling af to-sprogede skolebørn.

Tvangsfordelingen sker angiveligt af hensyn til de danske børn. Der er dog meget, som tyder på, at der bagved forslaget ligger en slet skjult racisme.

Slet skjult racisme

For det første er de fleste to-sprogede børn vokset op i Danmark og er derfor lige så danske som “de danske børn”. De har bare ofte en anden hudfarve og en anden kulturel baggrund.

På den franske skole i København har de således, i modsætning til omegnskommunerne, ingen problemer med de to-sprogede diplomatbørn eller franske skolebørn.

Deres hudfarve ligner jo ofte også billedet af danske børn, og deres forældre har mange penge. For det andet er sprogproblemerne faktisk faldende hos de to-sprogede skolebørn.

Når politikerne hele tiden sætter fokus på de problemer der er, i stedet for at ansætte ekstra lærere til at løse problemerne, er de med til at puste til racismen.

De mørklødede indvandrere bliver gjort til syndebukke for en økonomisk udsultet og nedskæringsramt folkeskole.

Nye angreb

Men angrebene med klare racistiske undertoner stopper ikke her. Brøndbys socialdemokratiske borgmester, Kjeld Rasmussen, går i Jyllandsposten den 26. november til angreb på indvandrernes ret til at få de samme tilskud som andre.

Børnefamilier skal ikke have ekstra tilskud pr. barn, fordi det, ifølge Kjeld Rasmussen, først og fremmest kan udnyttes af indvandrerfamilier.

Det er ikke første gang, Kjeld Rasmussen er ude med racistiske angreb. I sommer skabte han stor debat med udtalelsen om, at "de udenlandske familier i Danmark avler degenererede og handicappede børn på grund af indavl". Syndebukke politikken er på banen.

Indvandrerne gøres til de ansvarlige for den dårlige økonomi. Det er holdninger, som dem Kjeld Rasmussen udbreder, der tilskynder til racistiske overfald og anden diskriminering af indvandrere.

 

Flere artikler fra nr. 110

Flere numre fra 1994

Siden er vist 1262 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside