Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 110 – December 1994 – side 13

Bøger

Gaver til jul

Jørgen Lund

Mellemfolkeligt Samvirkes julehæfte – Vilde svaner – Fra Folketinget til celle 290 – Schindlers Liste

Mellemfolkeligt Samvirke har udgivet et alternativt julehæfte “Fremskridtets glæder – Garanteret økologisk humor” af Stan Eales. (96 sider, stort format, 88 kr.). Der er både gode grin og små smil, hvor profitjagten på naturressourcerne får en overraskende drejning og pointe. Og der er godt med selvironi til de miljøbekymrede og -bevidste.

Én af de bedste bøger, Socialistisk Arbejderavis har anmeldt i 1994, er heldigvis udkommet som paperback “Vilde svaner – Tre døtre af Kina” (125 kr.)

I 1994 har forlaget Vindrose også udsendt en paperback af Ole Sohns bog “Fra Folketinget til celle 290”. (98 kr.) Det er bogen om det tidligere kommunistiske folketingsmedlem, der som rettroende kommunist kom til det store idealsamfund Sovjetunionen. Senere forsvandt han i det politiske fængselssystem som offer for det undertrykkende Stalin-system, han selv troede på til det sidste. I de næste 50 år var Arne Munch-Petersens ukendte skæbne en politisk belastning for det danske kommunistparti, hvis daværende ledelse havde fået sandheden at vide.

En anden bog, der også bider sig fast, er den, der vel nok er året 1994’s bedste bogudgivelse: “Schindlers Liste”. Roman af Thoams Keneally, der udkom på dansk samtidig med Steven Spielbergs 3-timers sort/hvide film af samme navn. Bogen er bedre – mere nuanceret om personerne og bedre både i sin skildring af nazismens rædsler og af menneskers evne til modstand og overlevelse.

 

Flere artikler fra nr. 110

Flere numre fra 1994

Se flere artikler af forfatter:
Jørgen Lund

Siden er vist 1502 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside