Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 110 – December 1994 – side 14

Allerkoncernen

Strejke mod trusler

For anden gang i 1994 har den stenrige Aller-koncern brugt trusler om at fritstille arbejdet til at få stoppet  langvarige strejker.

I januar var det smedene – her i november typografer og litografer. I protest mod ledelsens planer om at flytte bogbinderiet fra hovedkontoret i Valby til koncernens trykkeri i Fredensborg har de grafiske medarbejdere forsinket udgivelsen af flere af Allers ugeblade – og Familie Journalens julehæfte.

Men arbejdsretten hjalp udgiverne med at sikre julefreden: Gå på arbejde eller i er fyrede. Aller har under den ugelange konflikt allerede flyttet trykningen af et af ugebladene ud af koncernen og truet med at lade de andre følge efter.

De nye strejker faldt sammen med, at de strejkende smede fra foråret fik ret af Ligestillingsrådet. Smedene strejkede, fordi Aller ikke ville ansætte en kvindelig smed, der var udlært på virksomheden og havde arbejdet der som vikar, i en ledig stilling.

Nu har Ligestillingsrådet givet virksomheden en næse for overtrædelse af ligebehandlingsloven. Men næsen er desværre helt gratis.

Flere artikler fra nr. 110

Flere numre fra 1994

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1427 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside