Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 111 – Januar 1995 – side 4

Systemet på vrangen

Modeluner

De store tøjdesignere og modehuse er så fornemme kunstnere, at deres værker bør udstilles på museum på linie med Picasso og Rembrandt.

Sådan ynder de at præsentere sig selv. Men der er en mere kontant side ved de evigt skiftende modeluner. Grunge eller waif-stilen var udråbt til at være den store dille i efteråret med slidt tøj, slasket hår og ingen make-up.

Grunge-look’et forsvandt dog lynhurtigt igen til fordel for en meget mere glamourøs stil. Ikke fordi den var upopulær blandt forbrugerne – tværtimod havde genbrugsbutikkerne kronede dage. Men fordi grunge ikke solgte diamanter fra Tiffanys, Hermés-tørklæder eller dyr kosmetik.

Anna Wintour, chefredaktør for det amerikanske Vogue, udtalte: “Det gik ikke med waif-look'et. Nul make-up og klasket hår er ikke, hvad Leonard Lauder vil se.” Lauder er direktør i kosmetikgiganten Estée Lauder.

Udgiveren af Vogue er lykkelig over skiftet fra grunge til glamour: “Fra et forretningsmæssigt synspunkt var ‘the waif thing’ en katastrofe. Annoncørerne fik ikke solgt deres produkter. Og hvis man ikke kan sælge det, så kan man heller ikke annoncere for det. Gudskelov havde Anna fingeren på pulsen og stod i spidsen for, at glamour kom tilbage.”

Hermed er det afsløret, hvordan modehusene kan forudsige den kommende mode: De sidder med næsen begravet i aktiekurserne.

Flere artikler fra nr. 111

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1336 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside