Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 111 – Januar 1995 – side 15

Nyt fra IS

Masser af udfordringer for socialister i 1995

December var en lidt blandet måned at være aktiv socialist i. Samtidig med at mange mennesker havde travlt med at forberede julehyggen, så var der alligevel en række vigtige politiske spørgsmål, som trængte sig på.

De pædagogstuderende kæmpede for at komme ud af den almindelige personalenormering i deres praktik.

På mange seminarier omlagde de undervisningen og diskuterede hvordan, de skulle få ændret deres praktikordninger. Sammen demonstrerede de pædagogstuderende foran Københavns Rådhus. IS deltog og solgte 42 aviser.

Orlovsordninger ødelagt

Men også finanslovens vedtagelse vakte vrede. Orlovsordningerne blev ødelagt, og en række nedskæringer gennemført. Det medførte protestmøder i flere byer, hvor IS deltog.

Endelig røg julehyggen helt på gaden, da VKZ fik udsat asyl for 18.000 bosniske flygtninge. VKZ blev  hjulpet  på vej af det kendte socialdemokratiske borgmestertrekløver Thorkild Simonsen, Per Madsen og Kjeld Rasmussen, som alle angreb  indvandrere.

Men mange var uenige med VKZ og de socialdemokratiske borgmestre. IS lavede en underskriftsindsamling mod borgmesterracismen, og på en enkelt lørdag formiddag samlede IS-Ålborg 185 underskrifter samtidig med, at de solgte 14 numre af Socialistisk Arbejderavis. Det samme skete på Vesterbro, hvor salget af aviser kom op på 17. Borgmesterracismen medførte, at Den Danske Forening igen forsøgte sig med møder i Århus lige efter nytår.

IS var aktive i at organisere en vellykket moddemonstration, der i alt samlede omkring 300 deltagere.

200 nye abbonenter

Men også resten af januar bliver en travl tid for socialister. Vi skal være med til de store demonstrationer mod racismen den 11. januar.Vi skal også ud og udbrede kendskabet til Socialistisk Arbejderavis.

Vi skal tegne 200 nye abonnenter. Allerede nu over julen er der blevet 23, så der er al mulig grund til at tro, at mange flere gerne vil abonnere på Socialistisk Arbejderavis.  Så hvis du ikke har abonnement og mener, du kan bruge avisen, så tegn straks  et abonnement.

Hvis du har abonnement, så tilbyd et til dine arbejdskammerater, studiekammerater eller andre, som vil have en socialistisk avis.

Flere artikler fra nr. 111

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1408 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside