Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 112 – Februar 1995 – side 2

En menneskelig fejl

De borgerlige medier har været fyldt med beskrivelser af naturkatastrofer lige fra jordskælvet i Japan til oversvømmelserne i især Tyskland og Holland.

Ulykkernes omfang skyldes ikke bare naturens luner, men er blevet forstærket af bureaukrati og økonomiske spekulationer.

I Japan gik der tre dage, førend redningsmandskab med sporhunde blev sat ind for at finde eventuelle overlevende i ruinerne. Baggrunden for den sene indsat var, at statsbureaukratiet i Japan nægtede at anerkende jordskælvets omfang.

Ude af kontrol

Få timer efter jordskælvet blev der holdt pressemøde i Kobe, hvor talsmænd fra kommunen og staten oplyste, at der kun var 17 døde under jordskælvet, og at alt i øvrigt var under fuld kontrol. Men dødstallet nåede op over 5.000. Det kunne have været langt mindre, hvis redningsmandskabet var blevet sat ind lige efter ulykken.

I Tyskland nægtede enkelte delstater at åbne for sluserne, så vandet i Rhinen kunne løbe ud over inddæmmet landbrugsjord. I stedet for blev byer som Köln oversvømmet. Ydermere skyldes den høje vandstand i Rhinen ikke bare regnvejret, men lige så meget, at Rhinens naturlige løb er blevet rettet ud.

Flere artikler fra nr. 112

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Naturkatastrofer

Siden er vist 1695 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside