Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 112 – Februar 1995 – side 5

Studentertræf ‘95

Landsdækkende aktion

Harald Lillevang

200 studerende fra universiteterne i København, Roskilde og Odense opfordrer til at gøre uge 7 til en landsdækkende aktionsuge.

I weekenden 3-5 februar mødtes omkring 200 studerende i København. Universitetstræffet var indkaldt blandt aktivister fra efterårets studenteraktioner på Odense Universitet, RUC og Københavns Universitet.

Træffet var indkaldt for at diskutere erfaringerne fra efterårets studenteraktioner og for at planlægge og inspirere til flere aktioner i foråret. Udgangspunktet i efterårets aktioner betød, at træffet emmede af både vilje og lyst til handling og aktivitet.

Visionerne fik frit løb i lørdagens workshops, hvor emner som SU, adgangsbegrænsning, demokrati og studiemiljø blev diskuteret. Om søndagen drejede diskussionerne sig om, hvordan fortsatte studenteraktioner kan bringe visionerne nærmere.

Uge 7 blev valgt som aktionsuge, hvor træffet opfordrer til, at der aktioneres på alle landets universiteter. Hvad der kommer til at ske i aktionsugen afhænger selvfølgelig af, om der lokalt på de enkelte universiteter og fag er aktivister, der tager opfordringen til aktioner alvorligt og begynder at organisere blandt de medstuderende.

Stor opbakning

En af de vigtige erfaringer fra efterårets aktioner er, at opbakningen til aktioner er meget stor, når først bolden er begyndt at rulle. Langt de fleste studerende oplever dagligt forhold, der nærer utilfredsheden. Overfyldte lokaler, eksamenspres, økonomiske problemer, stress og jag er problemer, alle studerende kæmper med.

Men det betyder ikke automatisk, at folk begynder at handle for at forandre forholdene. Utilfredsheden eksisterer bredt. Men for at utilfredsheden slår over i handling og aktivitet for bedre forhold, kræves der, at nogle tager et initiativ. Dette initiativ kommer desværre ikke fra den etablerede studenterbevægelse i øjeblikket. De er mere optaget af lobbyisme end at organisere blandt blandt utilfredse studenter.

Universitetstræffet var en succes, fordi det sprang ud af det aktive lag, der eksisterer blandt studerende. Succesen bliver endnu større, hvis det lykkes for træfdeltagerne at samle medstuderende til aktionsugen.

Hvis det lykkes, kan aktionsugen blive starten til et forår, hvor mange studerende sætter handling og aktivitet bag utilfredsheden. Og det kan samtidig blive et kraftigt vink til den etablerede studenterbevægelse om at rejse fanen for en aktiv studenterpolitisk linie.

Flere artikler fra nr. 112

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Studenterkamp (DK)

Se flere artikler af forfatter:
Harald Lillevang

Siden er vist 1589 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside