Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 112 – Februar 1995 – side 6

Sydkorea

Socialister dømmes

Jakob Nerup

I Sydkorea falder der nu dom over fængslede socialister. De fængslede har brug for støtte fra demokrater verden over.

I det såkaldt demokratiske og vestligt begunstigede land Sydkorea, slår styret hårdt ned på socialister og arbejderaktivister. I gennem de sidste år er mange blevet arresteret under henvisning til konflikten med Nordkorea, uanset om de også arbejder imod det stalinistiske styre i Nordkorea.

Sådan er situationen også for Internationale Socialister i Sydkorea (ISSK), hvor 36 medlemmer er anklaget under den nationale sikkerhedslov. En er allerede idømt 2 års fængsel og andre retssager kører. 15. februar skal Choi Il-bung for retten.

Medlem af IS

Han er ledende IS’er i Sydkorea og tidligere dømt 2 års fængsel, men blev løsladt i januar 93 efter en international kampagne med Amnestys støtte. Der er brug for solidaritet, så denne dag skal vi markere en protest i Danmark og internationalt.

Støtten til de sydkoreanske socialister er kommet fra hele verden, også i Danmark. Det har udtrykt sig gennem en annonce i New York Review of Books, der udkommer over hele verden i 120.000 eksemplarer. Ligeledes har Amnesty International taget sagen til sig som en blandt mange sager om undertrykkelse af menneskerettighederne i Sydkorea.

Presset skal øges

Presset på Sydkorea har nu medført at den herskende klasse er blevet splittet på, hvor hårdt socialisterne skal dømmes. En dommer har således fremført, at socialisterne ikke skulle dømmes, fordi de kun bekæmpede det Sydkoreanske styre gennem politisk og ideologisk aktivitet.

Denne splittelse skal udnyttes i form af ekstra pres på de Sydkoreanske herskere, for løsladelse af alle politiske fanger i Sydkorea.

I Danmark har både politikere og faglige organisationer støttet kravet om demokratiske rettigheder og opgivelse af anklagerne i Sydkorea. Bjørn Elmquist (Radikal og form. for folketingets retsudvalg), Margrethe Auken (SF’er og næstform. for retsudv.), Søren Søndergård (Enhedslisten og medl. af retsudvalget), Restaurations- og Bryggeriarbejder Forbundet, Pædagoisk Medhjælperforbund og SID-Lager & Handel.

Flere artikler fra nr. 112

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Sydkorea

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 1680 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside