Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 112 – Februar 1995 – side 14

d’Angleterre

Svineri bag den pæne facade

Det mondæne hotel d'Angleterre i København tager i starten af marts imod en masse topledere, som skal deltage i det sociale topmøde. Men bag facaden er hotellet hverken mondænt eller socialt.

20 rengøringsfolk har siden 1. februar demonstreret mod d’Angleterre. De aktionerende er blevet fyret med en uges varsel, selvom nogle har været ansat i op til 19 år og havde opsigelsesvarsler på 6 måneder.

D’Angleterre har benyttet sig af et hul i et EU-direktiv til at skille sig af med en hel gruppe ansatte. “Der er ingen tvivl om, at personalegruppen var for besværlig, for velorganiseret og for aktive,” siger Thorkild Holmboe fra Hotel og Restauration Forbundet (HRF) til Socialistisk Arbejderavis.

De ansatte har i de seneste år opbygget en faglig klub og valgt tillidsmand for at kæmpe imod elendige arbejdsforhold. Det faldt ikke i d’Angleterre's smag, som skilte sig af med hele flokken ved at overlade rengøringen – og rengøringsfolkene – til et rengøringsfirma.

Efter et par måneder opsagde hotellet kontrakten med dette firma og tegnede en ny kontrakt med ISS, som ikke ønskede at ansætte de 20 rengøringsfolk, men ansatte helt nyt personale.

Advarer

HRF har indstævnet d’Angleterre for Arbejdsretten og advarer i en pressemeddelelse om, at hotellets manøvre kan bruges på stort set alle arbejdspladser, hvor ledelsen ønsker at udskifte hele grupper af ansatte.

Billedtekst:
d’Angleterre’s luksus strækker sig ikke til personalet

Flere artikler fra nr. 112

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1562 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside