Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 114 – April 1995 – side 4

Læserbrev

Tvivlsomt om Holocaust

Jørgen Lund

I Socialistisk Arbejderavis nr. 113, marts 95 side 12 har jeg skrevet artiklen “50 år efter Auschwitz”.

I redigeringen af min artikel er der blevet tilføjet ca. 25 linjer, som ikke står i min oprindelige tekst, og som indeholder nogle tvivlsomme påstande, der kan give anledning til misforståelser, og som svækker min påstand om kz-lejrenes rædsler og holocaust som konsekvens af nazismens racepolitik.

Massemord

Det er således tvivlsomt, om “druk og selvmord tog til” blandt SS-soldaterne og hjælpetropperne på grund af masse-nedskydningerne af ca. 1/2 mio. mennesker i hælene på Østfelttoget, og at det skulle være derfor, man besluttede sig til at anvende mobile gasvogne og senere gaskamrene.

Hess

Helt fejlagtigt har redaktionen anført nazi-lederen Hess som den, der pressede på for at gå over til gasudryddelsen. Men da det blev iværksat og organiseret, havde Rudolpf Hess siddet et halvt år i fangenskab i Skotland, hvor han sprang ud med faldskærm i forsommeren 41.

Endelig forklarer tillægsteksten “nazisternes brug af jødiske og østeuropæiske slavearbejdere” i sammenhæng med mangel på arbejdskraft i industrien. Men i det nazistiske race-billede var det hele tiden meningen, at disse biologisk underværdige folkeslag skulle udryddes (jøderne m.fl.) eller være slaver for det ariske folks nye lebensraum i Øst.

Det klare racistiske mål med holocaust ses også af, at det ikke kun var “ikke-arbejdsduelige (der) ... skulle fjernes”.  I en håndfuld udryddelseslejre i Polen blev 2-3 mio. myrdet – hovedparten af de jøder, der blev udryddet i lejrene – uden hensyn til arbejdsduelighed.

Jørgen Lund

Red. beklager fejlen og de formuleringer, der kan give anledning til misforståelser.

Flere artikler fra nr. 114

Flere numre fra 1995

Se flere artikler af forfatter:
Jørgen Lund

Siden er vist 1468 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside