Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 116 – Juni 1995 – side 2

De rige beriger sig

Mens sygeplejerskerne ikke kan få hævet deres latterligt lave lønninger. Mens Arbejdsgiverne og lokalpolitikerne i Esbjerg kræver at chaufførerne går ned i løn. Mens de ældre i Lyngby-Taarbæk må nøjes med noget elendig hundeæde, så skovler de rige penge ind.

Arveafgiften for de rige halveres

Arveafgiften for en arv på mere end 180.000 kr. bliver halveret fra 32 til 15%, når et planlagt lovforslag bliver vedtaget.

Lovforslaget er en del af finanslovsforliget indgået mellem regeringen og Venstre og Konservative. Omvendt kan folk, der arver mindre end 100.000 kr. opleve, at de efter de nye regler skal betale mere i arveafgift.

Pia Gellerup fra Socialdemokratiet beklager den skæve fordeling, men siger, at det var prisen for at få Venstres og Konservatives accept af finansloven. Men der var ingen, der tvang regeringen til at lave finanslov på Venstre og Konservatives betingelser. Det har den selv valgt.

Staten forærer direktører 7,6 mill.

Hvis man indsender sin selvangivelse eller sit regnskab for sent, vanker der bøder. Men hvis man er direktør eller er medlem af en selskabsbetyrelse får man sin bøde igen.

Erhversminister Mimi Jakobsen synes, at det er urimeligt, at erhvervsfolk, der smøler i det, skal have så høje bøder. Især dem der er mere end 6 måneder bagud. Derfor sænker hun bødetaksterne fra at ligge mellem 500 – 8000 kr. til 200 – 1000 kr.

Men ikke nok med det. Det kommer også til at gælde med tilbagevirkende kraft, så staten vil betale bøder tilbage for 7,5 mill.

Danmarkshistoriens største røveri

Uden velvillig hjælp, fra banker og statsautoriserede revisorer, havde det ikke kunne lade sig gøre for selskabstømmere at lænse den danske stat for mindst 2 mia. kr i perioden 1991-93 ved at tømme 1.650 selskaber.

Ideen til selskabstømning er blevet formidlet af revisorer, som har kunnet se frem til at have meget at lave for yderst tilfredse kunder, som på få timers arbejde kunne tjene millioner.

Bankerne har velvilligt lagt kapital ud for selskabstømmerne mod at tjene fedt på forvoksede gebyrer og renter. Uden bankernes og revisorernes aktive hjælp, havde selskabstømmerne ikke været i stand til at komme op på de 2 mia. kr.

Det er ynkeligt at se, hvordan topfolk indenfor bank- og revisor verdenen, som ellers plejer at bryste sig af, at de har styr på det hele, nu påstår, at de ikke aner, hvad der er foregået i deres banker og revisorfirmaer.

Der venter nu en lang række erstatningssager, men ingen regner med, at staten får fat i pengene igen. Og hvem betaler, ja det gør alle os, der betaler vores skat.

Ingen grænser for grådighed

Bankerne fortsætter deres gebyrterror overfor de almindelige bankkunder. Nu vil de også have lagt gebyrer på brug af Dankort.

I første omgang vil bankerne have detailhandlen til at betale gebyret. Men ingen kan vel være i tvivl om, at det er forbrugerne, der kommer til at betale i form af højere priser.

Dankortet blev i sin tid indført med bankernes store påskønnelse, fordi de kunne spare på personalet, hvis bankkunderne i stedet for kontanter brugte Dankort. Men nu vil de altså have mere.

Billedtekst:
Mærsk Mc-Kinney Møller truer med at flytte arbejdspladser til udlandet, hvis han skal betale for at få lov til at svine miljøet til.

Flere artikler fra nr. 116

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1033 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside