Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 116 – Juni 1995 – side 2

De rige vil ikke betale

Når man er blevet rig på andres bekostning, så er det vel kun naturligt, at man heller ikke vil betale til sociale udligningsordninger eller for et bedre miljø.

For en gangs skyld har regeringen fremlagt et forslag til kommunal udligningsordning, som vil tage fra de rige kommuner med Søllerød, Allerød og Greve i spidsen og give til de fattige kommuner.

De rige kommuner i  Nordsjælland har ingen sociale boligbyggerier. Tværtimod består boligmassen primært af villaer, som kun de rige har råd til at bo i. Derfor har kommunerne ikke så høje sociale udgifter, og kan holde lave skatteprocenter. Eller sagt med andre ord, så betaler de rige ikke så meget i skat, som de fattige.

Protesterne mod udligningsordningerne kommer da også først og fremmest fra de asociale, rige kommuner, der skal betale til udligningsordningen og fra deres talerør i Folketinget, Venstre og Konservative. Det kan efterhånden ikke undre nogen

Arbejdsgiverne er i hvert fald på et punkt imod brugerbetaling – nemlig når det gælder brugen af miljøet som losseplads.

Skibsreder og mangemillionær Mærsk McKinney Møller truer med, at fremtidige investeringer vil blive placeret i udlandet, hvis han skal betale for at få lov til at tilsvine miljøet.

Et spagt forsøg på at dæmme op for forureningen er de såkaldte grønne afgifter, som de, der sviner mest, skal betale. Men svinene vil ikke betale.

Flere artikler fra nr. 116

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1037 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside