Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 116 – Juni 1995 – side 2

En af kliken

Med udnævnelsen af Henning Fode, afdelingschef i justitsministeriet, og Hanne Bech Hansen, statsadvokat i København, til henholdsvis rigsadvokat og politidirektør i København, har regeringen placeret “systemets” folk på to af de mest indflydelsesrige poster indenfor rets- og politivæsnet.

Udnævnelsen af Henning Fode viser, at justitsministeriet er hovedleverandør til poster inden for dommerstanden og anklagemyndighed.

Fanden hytter sine

Hanne Bech Hansens udnævnelse er et tydeligt bevis på, at uafhængigheden mellem den lovgivende-, den udøvende- og den dømmende magt ikke eksisterer.

I de sidste to år er Hanne Bech Hansen især blevet kendt for, at hun ankede dommene og frifindelserne over de anholdte fra 18. maj urolighederne, og især for at have undladt at rejse sigtelse mod nogle af de betjente der skød ind i, og sårede, demonstranter ved selvsamme uroligheder.

Derved har hun banet vejen for, at tilskuere til uroligheder kan dømmes for deres blotte tilstedeværelse og at politibetjente kan få et carte blanche for at skyde ind i en menneskemængde.

Blot skal politibetjentene og politiledelsen sige, at der var tale om en usædvanlig situation.

Flere artikler fra nr. 116

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Politiet
Retsvæsen

Siden er vist 1096 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside