Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 116 – Juni 1995 – side 5

Borgerlige forsvarer racister

Tom Christiansen

På trods af, at det er afsløret, at Den Danske Forening råder over bøller med slagvåben, sikrer det borgerlige byråd foreningens grundlovsmøde.

I februar 1993 nægtede byrådet i Hillerød med den socialdemokratiske borgmester Jens S. Jensen i spidsen, at Den Danske Forening kunne leje kommunale mødelokaler. Desværre lykkedes det for Trivlsespartiet, som dengang var repræsenteret at leje lokalet til Den Danske Forening.

Siden da er flertallet i byrådet skiftet til fordel for den borgerlige fløj, og siden har Den Danske Forening ikke haft problemer med at få lokaler i Hillerød.

Der er ellers al mulig grund til gå imod Foreningen. For på trods af sit forsøg på at fremstå som en stueren forening af gamle hattedamer, så råder foreningen over unge skinheads, som er parat til bruge slagvåben mod antiracister, flygtninge og indvandrere.

Racistiske bøller

Ekstrabladet havde en journalist, som under dække deltog i et kursus for foreningens unge medlemmer i bededagsferien. Han kunne berette om vagter med våben, had mod jøderne i Danmark, og om hvordan de varmede op til at banke de autonome på grundlovsdag.

Formand Ole Hasselbalch har ikke overraskende taget afstand fra slagvåbene, men vil ikke skride ind overfor de unge skinheads. Det er ikke så mærkeligt eftersom Den Danske Forening har brug for stormtropper til at gennemføre terror overfor antiracister og flygtninge og indvandrere.

Farlig coctail

Byrådet i Hillerød mangler heller ikke en undskyldning for at aflyse foreningens møde. Medlem af byrådet for Fælleslisten, Tue Tortzen, har gjort teknisk udvalg, som har givet tilladelsen til at foreningen kan holde møde, opmærksom på, at det kan komme til alvorlige sammenstød.

For det er en farlig coctail, når autonome antiracister, racistiske skinheads og betjente fra København, som den 18 maj i 93 beviste, at de ikke var bange for at bruge skydevåben, mødes. Kommunen kunne tilbagekalde mødetilladelsen af hensyn til, at man vil undgå den ballade.

I stedet har teknisk udvalg med den konservative formand Sven-Ove Larsen givet Den Danske Forening lov til at holde deres møde i Hillerøds centrum, mens en moddemonstration anmeldt af Anti-Fascistisk Aktion har fået en plads 3 km uden for byen.

Manglende bredde

Tue Tortzen opfordrer nu folk i Hillerød til at holde sig væk fra Den Danske Forenings møde, fordi det nemt kan gå fuldkommen amok.

Det er desværre næppe nok til at stoppe Den Danske Forening. Problemet er, at det kun er de autonome, der mobiliserer mod Den Danske Forenings møde. De hverken kan eller vil skabe den nødvendige bredde i modstanden mod Den Danske Forening.

En sådan bredde havde forudsat, at fagforeninger, arbejderpartier og andre antiracistiske organisationer havde været med. Ikke mindst ville det have været godt, hvis initiativet kom fra lokale fagforeninger eller partier i Hillerød.

Det, der bliver resultatet d. 5 juni, er, at en eksklusiv klub af tilrejsende autonome kommer til at slås i Hillerøds gader med en bande bevæbnede skinheads og et skydegalt politi.

Billedtekst:
Den Danske Forening samler racistiske bøller og nazister. Derfor skal de stoppes.

Flere artikler fra nr. 116

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
DDF - Den Danske Forening

Se flere artikler af forfatter:
Tom Christiansen

Siden er vist 1805 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside