Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 117 – Juli 1995 – side 2

Ny hetz mod arbejdsløse

Ved højtidelige lejligheder snakker regeringen om det ædle formål at afskaffe arbejdsløsheden. Men når det kommer til realiteterne, er en lav arbejdsløshed også regeringens største mareridt.

Selvom det officielle arbejdsløshedstal er på over 280.000, så frygter regeringen og de økonomiske vismænd for, at der bliver mangel på arbejdskraft, og at lønningerne derfor vil stige.

For at undgå det angriber regeringen de arbejdsløses forhold, så folk bliver desperate nok til at komme i arbejde for selv en lav løn.

De økonomiske vismænd foreslår, at kontingentet til a-kassen skal stige indenfor de områder, hvor der mange arbejdsløse. Det vil sige, at ufaglærte SID’ere skal betale mere til a-kassen end professorerne skal. Orlovsordningerne skal afskaffes, og mindstelønnen skal sænkes, så arbejdsgiverne kan ansætte arbejdsløse til en lavere løn.

Tvangsarbejde

Regeringen har fulgt op på vismændenes råd ved at angribe først og fremmest de unge. Unge på bistandshjælp skal straffes med tvangsarbejde fra første dag. Sidste år sendte København og Århus kommune de unge ud og rense brosten fra den første dag, de henvendte sig på bistandskontoret. I år vil en række kommuner bla. Odense, Ålborg og Esbjerg gøre det samme. Et skridt som socialminister Karen Jespersen bakker fuldt op om.

Økonomiminister Marianne Jelved står ikke tilbage for sin kollega. Hun vil gøre livet for unge på dagpenge mere surt. Enten skal det gøres specielt vanskeligt for unge under 25 år at blive berettiget til understøttelse. Eller også skal perioden, man kan få dagpenge i, gøres kortere.

Officielt siger hun, at de unge ellers ikke vil være motiverede nok til at tage en uddannelse eller få et arbejde. Men det holder ikke. Sidste år blev knap 22.000 afvist ved de videregående uddannelser. De afviste manglede ikke motivation, men en uddannelsesplads.

Flere artikler fra nr. 117

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1059 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside