Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 117 – Juli 1995 – side 3

IS mener

Ophæv stavnsbåndet

Arbejdskraftens fri bevægelighed handler mest om, at arbejdsløse bygningshåndværkere i København skal tvinges til at flytte til Sønderjylland, hvor der er mangel på dem.

Den fri bevægelighed er imidlertid ikke så meget værd, når det handler om arbejdere, som vil forlade deres arbejdsplads, fordi de ikke længere ønsker at knokle røven ud af bukserne for en ussel løn.

Det har sygeplejerskerne fået at mærke. Ikke nok med at de blev frataget deres forhandlings- og strejkeret med regeringsangrebet i konflikten. De sygeplejersker, som har sagt op, fordi de ikke længere vil finde sig i et umenneskeligt arbejdspres for en latterlig lav løn er blevet truet med boder på 16.000 kr. om måneden, hvis ikke de trækker deres opsigelser tilbage.

Frihed

Bag truslen står amtsrådsforeningens formand, Kresten Philipsen, som er medlem af partiet Venstre. Et parti, som højlydt proklamerer sig som tilhænger af individets frihed.

Den frihed gælder fx arbejdsgiverne i Ri-bus' ret til at tjene profit ved at sænke buschaufførernes løn. Almindelige arbejdere skal imidlertid ikke forvente sig noget af den frihed.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 117

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1649 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside