Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 117 – Juli 1995 – side 14

Lærere

Strejke forhindret af arbejdsgivervenlig lov

Folkeskolelærerne stemte også nej til det “nye” forslag, som blev fremsat af forligsmanden efter det massive nej til den første aftale.

50.8% stemte nej, og 49,2% stemte ja, men fordi stemmeprocenten kun var på 56,4% kunne forslaget ikke blive forkastet. Afstemningsreglerne siger nemlig, at mindst 35% af samtlige stemmeberettigede skal stemmme nej for at forkaste et forslag, og her var det altså kun 28,7%. Atter en gang må en arbejdergruppe bøje nakken for den arbejdsgivervenlige lovgivning.

Hovedbestyrelsen i Danmarks Lærerforening havde anbefalet både første og andet forslag og førte en massiv ja-kampagne. Efter det første nej måtte formanden gå af, mens den nuværende Anni Hertoft klæber til taburetten.

Den primære årsag til de to nej-resultater er ikke lønnen, men den forhadte tjenestetidsaftale. Her deles en lærers tjenestetid op i undervisning, forberedelse og øvrig tid, hvilket kunne fungere med gode budgetter og flere ansatte.

Men med nedskæringer og skrabede budgetter bliver tjenestetidsaftalen til et konstant slagsmål på den enkelte skole, hvor inspektøren skal spørges om alt.

Problemer

Den påtvungne overenskomst løser ingen problemer og skaber dermed grundlag for faglige aktioner blandt lærerne på de enkelte skoler.

Flere artikler fra nr. 117

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1110 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside