Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 117 – Juli 1995 – side 14

Danmarks Radio

På vej mod sort skærm

Slagteren fra Rigshospitalet, Christian Nissen, der gennemførte privatiseringen af rengøring og køkken til stor skade for de ansatte, er nu gået i gang med Danmarks Radio.

Han har lockoutet 700 teknikere, fordi de ikke vil indgå en aftale om fleksibel arbejdstid i døgnets 24 timer, ugens 7 dage 365 dage om året.

Den arbejdstidsaftale, Nissen vil tvinge igennem, er så dårlig, at selv Dansk Metalarbejderforbund, hvor teknikerne er organiseret, ikke vil skrive under. Realiteten er nemlig, at aftalen har været gennemført som forsøg siden 93, hvilket har skabt enorme problemer for teknikernes muligheder for at planlægge deres liv, fritid og familie. Derfor har teknikerne svaret igen med strejkevarsel for samtlige teknikere pr. 1.august, hvorefter vi kun vil få nødradio og -TV.

Hårdt mod hårdt

Ledelsen i DR har åbenbart valgt at sætte hårdt mod hårdt, for at stå stærkest muligt i de kommende runder med fyringer og omstruktureringer. Derfor er det vigtigt, at teknikerne og deres fagforening Metal går så offensivt til værks som muligt. De bør lave en storstilet kampagne i medierne for at afsløre de ekstreme arbejdsforhold, de bydes.

De bør allerede nu søge opbakning fra de mange arbejdspladser, som protestrede mod udvidelsen af den fleksible arbjdstid ved denne overenskomst. Hvis man gør det, så kan solidariteten blive stærk nok til at knække ledelsen.

Flere artikler fra nr. 117

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1073 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside