Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 119 – September 1995 – side 2

SiD-kongres

Find en anden kandidat

Et af de afgørende punkter på SIDs kongres, der foregår i skrivende stund, er valget af en ny formand.

Valget af formanden er ikke bare et spørgsmål om, hvilken person, der er bedst til at forvalte SID fremover. Det handler i høj grad om, hvilken politisk linie forbundet skal følge efter kongressen.

Favoritten til posten er fabriksgruppens formand og næstformand i CO-Industri, Villy Strube, som befinder sig på højresiden i Socialdemokratiet. Under overenskomstforhandlingerne udtalte han offentligt, at han var glad for, at SID ikke havde pålagt ham, som Dansk Metal havde pålagt sin formand, at gå imod den forhadte fleksible arbejdstid. Han bekymrer sig nemlig mere om arbejdsgivernes profit end hans egne medlemmers fritids- og familieliv.

Hvis Villy Strube bliver valgt, vil det derfor være et brud med den venstrefløjssocialdemokratiske linie, som Hardy Hansen har stået for.

Jens Ole Juhler fra chaufførernes fagforening i Åbenrå udtaler, at man skal lede længe efter to “der er så direkte modsætninger” som Hardy Hansen og Villy Strube.

Kongressens delegerede bør derfor inden de vælger en ny formand sikre sig, at formandens holdning til Ri-Bus-konflikten, privatiseringer, fleksibel arbejdstid osv. stemmer overens med medlemmernes. Det gør Villy Strubes holdninger næppe.

Selvom det på nuværende tidspunkt ser ud til at Villy Strube bliver valgt, er det ikke for sent at ændre på det. Da Hardy Hansen i sin tid blev valgt som formand for første gang, blev han først udpeget som kandidat, da selve valget skulle foregå.

Indenfor SIDs transportgruppe er der stor utilfredshed med udbuddet af formandskandidater. Og chaufførerne i Åbenrå har bebudet, at de vil foreslå, at Hardy Hansen får dispensation til at forsætte som formand. Lad os håbe, at de får held til det.

Flere artikler fra nr. 119

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1639 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside