Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 119 – September 1995 – side 3

IS mener

Politiet tager parti

Politiet skyer ingen midler eller anstrengelser, når det gælder om at kriminalisere og knække støttearbejdet for de fyrede Ri-buschauffører i Esbjerg.

Vilkårlige arrestationer, ransagninger og chikane mod faglige aktivister – ikke bare i Esbjerg, men også fx i København og Århus – hører til dagens orden.

Havde politiet lagt lige så meget ildhu i opklaringen af nazistiske overfald og hærværk, kunne de også opklare mange af sagerne.

Attentat

Men i stedet lader politiet pladen køre i samme rille: “Det har ikke noget med nazister at gøre, det er bare drengestreger.” I forbindelse med bombeattentatet mod Internationale Socialister og drabet på Henrik Christensen for tre år siden, opgav politiet opklaringen og sagde: “Det kunne lige så godt have været ham selv, der gjorde det.”

Men da Esbjergs borgmester Johnny Sjøtrup, vågnede op med kælderen fuld af vand, sagde politiet hverken, at det bare er drengestreger eller: “Det kunne lige så godt have været Johnny Sjøtrup selv, der gjorde det.”

Politiet var på trods af, at de ikke havde skyggen af bevis, overhovedet ikke i tvivl om, at gerningsmanden skulle findes i kredsen omkring de fyrede chauffører og støttekomiteen i Esbjerg.

Forskellen kan kun skyldes, at politiets indsats er politisk bestemt.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 119

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1754 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside