Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 121 – 19. oktober 1995 – side 7

Sygeplejersker

Et hedt efterår

Hvis regeringen troede, at de med regeringsindgrebet i sygeplejekonflikten i maj og udskydelsen af overenskomstforhandlingerne til oktober, ville tage luften ud af sygeplejerskernes vrede, så har den taget meget fejl.

Fra Hjørring til Glostrup har der siden 1. oktober været arbejdsnedlæggelser, faglige møder og demonstrationer så godt som hver eneste dag på et eller flere sygehuse.

Lone Nørgård, sygeplejerske på Aalborg Sygehus Syd siger til Socialistisk Arbejderavis: “Kristen Philipsen har måske bidraget lidt til at holde kampviljen oppe. Han sagde nemlig før sommerferien, at ‘sygeplejerskerne skal have lidt line, og så er de færdige.’ Men han tog fejl. Stemningen er nu, at der skal smedes, mens jernet er varmt. Og jeg må sige, at der virkelig er opbakning alle steder fra.”

Henrik Wiegman fra aktionsgruppen på Glostrup Amtssygehus siger, at: “I øjeblikket er der  utroligt mange sygehuse, som ikke tidligere har været på banen i konflikten, som spontant nedlægger arbejdet. Enten som reaktion på forhandlingsudspillet, eller som reaktion på, at de bliver stækket i deres muligheder for at få informationer og holde informationsmøder.”

Kontakt til sygeplejerskernes aktionsgrupper kan ske til Henrik Wiegman på telefon 38 33 15 75.

Flere artikler fra nr. 121

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1047 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside