Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 121 – 19. oktober 1995 – side 8

Kampen fortsætter

Ri-Bus ud af Esbjerg

Lene Junker

Buschaufførerne vil vinde. Derfor forbereder de sig på at holde ud. Næste vigtige begivenhed er den Internationale Solidaritetsdag d. 21. oktober.

Onsdag den 5. okt. blev de tre fængslede chauffører, Bjørn Marcher, medlem af aktionskomiteen, John Andersen og Peter Kleist fra Støttekomiteen endelig løsladt efter at have siddet i politiets varetægt i næsten to  måneder.

Det tog kun statsadvokaten i Sønderborg, P. Alsøe, tre dage at afgøre, at de tre skulle løslades, da han først var blevet overdraget sagen. Med almindelig sund fornuft er det ikke svært at se, at Esbjerg Politi har taget parti for Ri-bus og RA, Rutebilejernes Arbejdsgiverforening. Af egen drift har politiet valgt beskidte midler for at skaffe sig beviser, der kunne knække de fyrede buschaufførers kamp.

Men det lykkedes alligevel ikke at knække de aktionerende Ri-bus chauffører eller solidariteten fra andre arbejdere. Tværtimod har frigivelsen givet nyt liv og ny optimisme. Der er ingen garanti for, at sejren venter lige om hjørnet, og derfor lægger chaufførerne planer frem i tiden og ruster sig til at holde ud.

Når man deler chaufførernes blad Fri-bus Nyt ud, hører man undertiden sympatisk stemte folk sige: “Ja, det er en vigtig kamp, men efter så lang tid bliver der alligevel ingen vindere.”

Dette er forkert. Ri-bus, RA og liberalisterne i Venstre sætter alt ind på at vinde. Lykkes det, så er kampen tabt. Når de fritstillede chauffører løbende har taget kampen op, hvad den så end udsatte dem for, er det fordi den konkret er vigtig for dem, og principielt er vigtig for alle arbejdere i Danmark.

Den kamp kan ikke ende uafgjort. Vi må arbejde for at vinde den.

Privatisering og forringede vilkår rammer ikke kun danske arbejdere. Det sker overalt – som et udslag af, at liberalismen og markedskræfternes frie spil er magthavernes taktik. Desværre en opfattelse, som er slået langt ind i Socialdemokratiet.

Arbejdere i andre lande oplever lignende angreb og solidariserer sig derfor med buschaufførernes kamp. På den internationale solidaritetsdag d. 21. oktober er der igen besøg af faglige repræsentanter fra Norge, Sverige, England og Tyskland.

Den 21. okt. bliver en vigtig dag i Esbjerg. Jo flere vi bliver, desto bedre. Er vi mange nok, kommer busserne ikke ud at køre. Derfor alle mand til Esbjerg den 21. oktober.

Det kan du gøre

  • Få fat i Fri-Bus Nyt hver uge, og del den ud til kollegaer og kammerater.
  • Inviter en “rigtig" Ri-bus chauffør ud på din arbejdsplads for at fortælle om konflikten og samle penge ind.
  • Stil forslag om støtteudtalelser og støttebidrag på efterårsgeneralforsamlingerne.
  • Tag med på International Solidaritetsdag i Esbjerg lørdag den 21. okt.
  • Kontakt De Fritstillede Chauffører, c/o Chaufførernes Fagforening, Storegade 52, 6700 Esbjerg. Tlf.: 75 12 24 44

Husk dette: Vi lever i et samfund, hvor solidaritet mellem aktive arbejdere, der er i faglig kamp for deres rettigheder, altid anses for at være ulovlig af tre-enigheden: arbejdskøberne, politiet og den såkaldte frie presse, så kun hvor vi bakker hinanden op, kan vi forhindre, at de banker os ned

Carl Scharnberg, nylig afdød arbejderforfatter

Flere artikler fra nr. 121

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Ribus-strejken

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1838 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside