Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 123 – 16. november 1995 – side 2

Læserbrev

Spekulerer i menneskeliv

Nina Holm Jensen

I forbindelse med ulykken på Lindø-værftet sidste år, der kostede seks mennesker livet, er værftet blevet idømt en bøde på 100.000 kr.

Arbejdsgiverne får altså lov til at spekulere i at sætte arbejderes liv og helbred på spil for økonomisk vindings skyld, og hvis det skulle gå galt, så er prisen på et menneskeliv ikke en uoverkommelig udgift. 17.000 kr pr arbejder ... til den pris kan det jo betale sig at tage chancen.

Hvis en almindelig person begik en tilsvarende forbrydelse og dræbte seks mennesker, ville sagen jo nok stille sig anderledes. Så ville dommen  lyde på flere års fængsel. I Danmark har vi “lighed for loven”, men nogle er åbenbart mere lige end andre.

Arbejdsgiverne har ingen skrupler med at påtvinge os farlige arbejdsforhold, det viser statistikken over arbejdsulykker også. Arbejdstilsynet skønner, at 2000 mennesker hvert år dør som følge af arbejdsskabte sygdomme eller ulykker.

Hvis vi vil have ordentlige arbejdsforhold, må vi kæmpe for det. Strejker og aktioner kan presse arbejdsgiverne til at bøje sig for vores krav.

Nina Holm,
København

 

Flere artikler fra nr. 123

Flere numre fra 1995

Se flere artikler af forfatter:
Nina Holm Jensen

Siden er vist 1020 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside