Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 123 – 16. november 1995 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Ikke mere magt til politiet

Selvom der verserer adskillige sager mod politiet om overdreven brug af vold og racisme, ønsker justitsminister Bjørn Westh alligevel at give politiet tilladelse til at bruge private agenter og få nemmere adgang til ransagninger, telefonaflytninger og beslaglæggelser.

Det er ellers ikke beføjelser, som politiet mangler. I skrivende stund kører retssagen mod de betjente, der gjorde Benjamin 100% invalid nytårsaften for fire år siden. Både statsadvokaten og rigsadvokaten har tidligere afvist sagen på trods af, at medicinske eksperter har påvist, at Benjamin kun kunne have pådraget sig en så alvorlig hjerneskade, hvis hans hjertestop startede under den voldsomme anholdelse.

Politivold

Statsadvokaten har ligeledes afvist at rejse tiltale mod de betjente, der anholdt en ung vietnameser foran restaurant Parnas på trods af, at alle vidneforklaringerne – herunder Københavns overborgmester Jens Kramer Mikkelsen – peger på en overdreven voldelig adfærd fra betjentene.

Der måtte en ny rigsadvokat til i stedet for den famøse Asbjørn Jensen, før der blev rejst tiltale mod tre betjente, som beviseligt har skudt og ramt demonstranter d. 18. maj 1993.

Politiets og justitsministeriets begrundelser for de øgede beføjelser er, at det er forudsætningen for at opklare den organiserede kriminalitet.

Provokerer

Men det holder ikke. I USA har politiet den slags beføjelser, og der har det ført til flere problemer. For det første kan politiagenter bruges til at fremprovokere forbrydelser, som ellers ikke ville være begået. For det andet bliver agenterne hentet fra de kriminelle miljøer, og deres motiver kan være at gavne deres egne kriminelle hensigter.

Politiet er den herskende klasses redskab til at beskytte deres enorme rigdomme og deres ret til at udnytte arbejderklassen. Det er Ri-Bus konflikten i Esbjerg et klart eksempel på.

Det er i forvejen meget vanskeligt for almindelige mennesker at få ret overfor politiet. De nye beføjelser, justitsministeren har tænkt sig at tildele politiet, vil gøre det endnu værre.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 123

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1230 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside