Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 123 – 16. november 1995 – side 7

Sygeplejersker

Kampen ikke forgæves

Sygeplejerskerne har fået dikteret en overenskomst, som på ingen måde imødekommer deres krav, selv om hovedbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd siger noget andet.

“Skuffelsen blandt sygeplejerskerne er enorm,” siger Henrik Wiegman fra aktionsgruppen på Glostrup amtssygehus. “Og med Kirsten Stallknechts udtalelser om, at der er perspektiver i den nye overenskomst, risikerer vi, at mange sygeplejersker vil melde sig ud af fagforeningen, og det vil være uheldigt.”

Det er ikke sikkert, at sygeplejerskerne har energi nok til at aktionere videre. Men alligevel har strejken ikke været forgæves. “Vi har lært at nedlægge arbejdet, og det vil vi bruge til at få gennemført nogle ordentlige lokalaftaler, så vi fx. igen kan afspadsere overarbejdet.”

De aktionsgrupper, som har koordineret mange af sygeplejerskernes aktioner holder et landsdækkende møde tirsdag 21. november. Her vil de sikkert beslutte at gøre aktionsgrupperne permanente, så de ikke skal starte forfra næste gang, der bliver noget at strejke for. Senest ved overenskomstforhandlingerne i 1997.

Flere artikler fra nr. 123

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1092 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside