Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 123 – 16. november 1995 – side 7

Fagligt Aktivt Forum: “Vi ved, hvor skoen trykker”

Tillidsfolk fra forskellige arbejdspladser har taget initiativ til et fagligt netværk.

Fagligt Aktivt Forum (FAF) blev dannet i kølvandet på de århusianske skraldemænds konflikt. Ud fra erfaringer med det konkrete støttearbejde – især i forbindelse med støttekomiteerne for de fritstillede Ri-Bus chauffører – ønsker de at skabe et forum, hvor arbejdere kan videregive deres erfaringer og holdninger og koordinere støtten til arbejdere, der strejker.

Som Julian Joensen, fællestillidsmand fra Gate Gourmet i Kastrup Lufthavn siger: “Så er det vigtigt, at arbejderne på gulvplan snakker sammen, fordi de ved hvor skoen trykker.”

Fagtoppen

Det er vigtigt, at folk på tværs af arbejdspladser og faggrupper kan diskutere deres situation uden indblanding fra fagtoppen. Arbejdere på gulvplan skal kunne diskutere fælles problemer på tværs af overenskomster, arbejdspladser og fagforeninger. Det være sig faglige og politiske spørgsmål.

Det kan være spørgsmål om udliciteringer, som f.eks. med bybusserne i Aalborg og København. Men også hvordan man kan arbejde imod forringelser på dagpengeområdet.

“Det skal ikke lykkes for arbejdsgiverne at tage én gruppe arbejdere af gangen og forringe deres løn og arbejdsforhold,” siger Julian Joensen.

Forummet baseres på et direkte arbejdsplads- og klubniveau, således at også arbejdsløshedsklubber kan deltage.

Og selv om det ikke koger og bobler af faglig aktivitet for øjeblikket, så simrer det, og FAF vil holde gryden i kog, så der kan etableres solidaritets- og støttearbejde, når arbejdsgiverne igen prøver at angribe arbejdernes forhold.

Information om Fagligt Aktivt Forum kan bestilles hos: K.A.O.S., Bautavej 1A, 8210 Århus V, tlf. 87 44 11 47, fax 87 44 11 58.

Flere artikler fra nr. 123

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1030 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside