Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 124 – 30. november 1995 – side 2

Politiet: Tåler ingen kritik

I et samfund med stigende social elendighed og udstødning er politiet en af de sidste garanter for, at den herskende klasse kan beholde sine privilegier.

Politiet skal beskytte de rige mod fattige, som vil generobre de værdier, som de selv har skabt, og mod folk, som ikke vil acceptere den herskende orden – fra buschauffører i Esbjerg til autonome i København.

Enhver begrænsning og kritik af politiet er en torn i øjet på den herskende klasse.

Det var derfor en streg i regningen for justitsministeriet og politiledelsen, at ombudsmanden kom med en sønderlemmende kritik af forhenværende rigsadvokat Asbjørn Jensens frikendelse af Københavns politiledelse i forbindelse med skyderierne på Nørrebro.

Det er i dét lys, at den frådende reaktion fra Venstre og Konservative skal ses. Birthe Rønn Hornbech fra Venstre ønsker, at ombudsmanden bliver stækket: “Det er ikke en naturlov, at folketingets ombudsmand uden videre skal foranstalte undersøgelser,” udtaler hun. Eller sagt med andre ord: staten og ministerierne skal ikke kontrolleres, andet end når folketinget ønsker det.

Det var næppe tilfældigt, at Berlingske Tidende dagen før offentliggørelsen af ombudsmandens kritiske rapport kunne citere unavngivne kilder for, at der er kold luft mellem ombudsmanden og justitsministeriet. Ombudsmandens kritik skal altså ikke tages for andet end Hans Gammeltoft-Hansens nag til justitsministeriet!

Men ikke nok med det. Da Gammeltoft-Hansen imødekommer kritikken ved at afholde forsoningsmøde med justitsministeren er dét også galt. Nu er ombudsmanden inhabil, mener Helge Adam Møller fra de konservative.

At Venstre og konservative er de mest kritiske overfor, at politiet og justitsministeriet bliver kontrolleret, står i skærende kontrast til, at det er dem, der står mest på lov og orden, når det gælder bus-chaufførerne i Esbjerg. Når politiet bryder loven, er det en helt anden sag.

Billedtekst:
De borgerlige partier tåler ingen kritik af politiets metoder.

Se også:
SAA 124: Politiet – Bøller i uniform

Flere artikler fra nr. 124

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Politiet

Siden er vist 1756 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside