Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 125 – 14. december 1995 – side 2

Venstres liberalisme

Frihed kun for rettroende

Jens Klüver

Venstre har igen udstillet deres hykleri. Partiet, der siger, de går ind for den enkeltes frihed, viser, at frihed kun er tilladelig, hvis det er i overensstemmelse med Venstres ideologi.

På baggrund af nogle historier i Danmarks Radios TV-avis om islamiske friskoler, lufter partiet synspunkter om indskrænkninger i indvandreres ret til at danne egne skoler under friskoleloven.

Indoktrinering?

Islamiske friskoler skulle angivelig indoktrinere børnene til at mene, at islam er bedre end andre religioner, og at muslimer er bedre end andre mennesker. Beviset, som DR leverede var en udtalelse fra en indvandrer om, at skolerne prægede børnene i en udemokratisk tankegang.

Hanne Severinsen fra Venstre var hurtig ude og kræve et indgreb mod de islamiske friskoler. Venstre har dog ikke svært ved at acceptere, at Indre Mission har egne friskoler eller, at der er kristendomsundervisning i folkeskolen.

Venstres hykleri, når det drejer sig om folks religiøse overbevisning, kommer tydeligt til udtryk, når man ser på Venstres seneste landsmøde. I deres principprogram blev der indført, at “Fællesskabet i det danske samfund bygger på det kristne livssyn.” Begrundelsen for forslaget byggede bl.a på, at “buddhister og muslimer ...ikke skal komme her og tro, at [de] har noget at påvirke os med.”

Venstres forhold til andre religioner og for den sags skyld over for dem, der ikke har en religiøs overbevisning, er præget af diskriminering og intolerance. Demokrati og personlig frihed gælder for Venstre kun de, der har en kristen overbevisning. Alle andre skal bare indordne sig. Det er ren indoktrinering og udtryk for udemokratisk tankegang.

Billedtekst:
I Venstre gælder demokrati og frihed kun for overbeviste kristne.

Flere artikler fra nr. 125

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Venstre

Se flere artikler af forfatter:
Jens Klüver

Siden er vist 1778 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside