Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 125 – 14. december 1995 – side 7

Kampen for overenskomst i Nyhavn

Blokaden bliver mere effektiv

Fra lørdag d. 9 december har sympatikonflikterne mod 14 restauranter i Nyhavn, som ikke har villet tegne overenskomst, været effektiv.

De 14 restauratører kan ikke få varer og service fra følgende faggrupper: SiD-transport og fabrik, Grafisk Forbund. Metal, Blik og Rør og El-forbundet.

Ud over det har Teleforbundet af egen kraft henvendt sig til Restaurations- og Bryggeriarbejder Forbundet (RBF) for at være med i sympatikonflikten fra 1. januar. Og NNF vil sikkert også snart melde sig på banen.

Krumspring

Mogens Frederiksen fra RBF siger til Socialistisk Arbejderavis, at når fx Det Fri Aktuelt betegner konflikten som “Striptease i mørket”, så er det fordi forbundet indtil videre ikke har gjort meget ud af at føre kampagne overfor kunderne.

“Men alene de informationer, vi har sendt via fagbevægelsen har bevirket, at blandt andet Dansk Politiforbund og Kriminalpolitisk Forening og Slagterne fra Inco har aflyst arrangementer i Nyhavn. Og folk ringer ind og spørger om det er i orden at gå på andre restauranter udenfor Nyhavn – har de overenskomst?”

RBF er godt klar over, at restauratørerne gør mange krumspring for at omgå blokaden. Men RBF holder dem under observation for at få lukket de sidste huller. “Kampagnen har kun kørt kort tid nu – vi skal se den i et længere tidsperspektiv,” siger Mogens Frederiksen.

Demonstration

Dyreste øl serveret af de billigste tjenere

Fredag d. 8. december deltog 200 mennesker i en demonstration mod de 14 restauranter foran Mindeankeret i Nyhavn.

Forbundsformand Maj-Britt Bidstrup sagde: “Restaurationsejerne siger, at RBF kun er interesseret i eksklusivaftale for at score flere medlemmer, og at de ikke har råd til at leve op til forbundets krav. Men faktum er, at på de 14 restauranter får man byens dyreste øl serveret af de dårligst betalte tjener, og årsagen er profitbegær.”

Afslutningsvis gik ca. 100 mennesker gennem Nyhavn og råbte “overenskomst nu" foran de 14 værtshuse.

Hvis du skal have en hyggelig aften i Nyhavn, så gå i en stor bue udenom følgende værtshuse, der ikke har tegnet overenskomst:

M/S Øresund, Leonore Christine, Café Sars, Cap Horn, Elverhøj, Skipperkroen, Café Fisken, Canaletto, Nyhavnskroen, Restaurant Nyhavn, Hereford House, Café Bravissimo, Mc Joyce Choise og Café Charlottenborg.

Flere artikler fra nr. 125

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1516 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside